Seafood nieuws

Het laatste nieuws, events, video-content en andere interessante weetjes

Gemeente Urk op bezoek bij Lerøy Seafood Netherlands

Op LinkedIn deelt de gemeente Urk een lovend verslag over het werkbezoek van de teams Economische Zaken en Port of Urk van de gemeente Urk. Tjeerd Hoekstra, Wouter de Vries en Meindert Jan de Boer hebben ons in een boeiende bedrijfspresentatie meegenomen in de geschiedenis van Lerøy Seafood Netherlands. In 1988 opgericht onder de naam Rodé Vis…

Lees verder ➞

Lerøy Seafood is ‘Great place to work!’

Lerøy is een Great Place To Work!🏆 Dat laat het succesvolle zalmbedrijf weten op LinkedIn! Een jaar lang mag Lerøy Seafood uit Urk de titel Great Place To Work-Certified dragen en daar zijn ze super trots op! Samen met Great Place To Work® Nederland hebben ze onder hun collega’s een onderzoek uitgevoerd om de tevredenheid binnen de…

Lees verder ➞

Visscher Seafood gaat voor duurzaam!

Visscher Seafood heeft recent een enorme uitbreiding voltooid. Bij het bouwen van nieuwe bedrijfsruimtes en het verbouwen van de huidige is er niet alleen rekening gehouden met productiviteit, maar ook met duurzaamheid. Duurzaamheid wordt steeds belangrijker in de visindustrie en Urk Seafood staat pal voor het verder ontwikkelen van deze technieken. Visscher Seafood geeft daarbij…

Lees verder ➞

Vis en Voetbal

SV Urk in de visindustrie Het Visserijnieuws heeft in de special Vishandel en Verwerking & Seafood Expo aandacht besteed aan de unieke band tussen SV Urk en de visindustrie. Lees het artikel hieronder: URK – Vissersplaatsen doen mee in de top van het amateurvoetbal. Denk aan Spakenburg (halve finalist in het KNVB-bekertoernooi), Katwijk (vorig jaar…

Lees verder ➞

Terugblik op Seafood Expo Global 2023

De partners van Urk Seafood kijken terug op een succesvolle beurs. De beurs was zoals altijd een uitstekend moment om relaties en collega’s te spreken en nieuwe klanten te ontmoeten. Daarnaast is het de plek bij uitstek om jezelf als ondernemer op de kaart te zetten, nieuwe producten te onthullen en aankondigingen te doen. Namens…

Lees verder ➞

Urk Seafood partners op de Seafood Expo Global 2023

Vorige week was het zover, de Seafood Expo Global in Barcelona, Spanje. De grootste beurs ter wereld voor visleveranciers-, verwerkers, groothandels en productiebedrijven. Het is dan ook dé netwerklocatie voor de visindustrie. De deelnemers van Urk Seafood waren dan ook goed vertegenwoordigd op de beursvloer. Bekijk een greep van onze partners hieronder: Dayseaday was aanwezig…

Lees verder ➞

Conxemar Expo – Vigo, Spanje

Conxemar Exhibition in Vigo, Spanje is de jaarlijkse visbeurs van de Spaanse vereniging van vishandelaren, importeurs, exporteurs en producenten. Deze beurs met meer dan 700 exposanten trekt meer dan 26.000 professionals uit de seafoodindustrie. Alle soorten professionals zijn aanwezig en het is een uitstekende netwerkmogelijkheid voor Visprofessionals in alle takken van sport. Kijk voor meer…

Lees verder ➞

Urk Seafood Academy in Visserijnieuws Special

In de nieuwste special van Visserijnieuws staat een mooi artikel over de Urk Seafood Academy. Lees het hieronder: Ontwikkeling Urk Seafood Academy en imagoversterking Urk bruist van Seafoodambities URK – Meer dan vijftig bedrijven met in totaal ruim 4.500 werknemers zetten zich op het voormalig eiland dagelijks in voor de seafoodsector. Om Urk als ‘Seafood…

Lees verder ➞

Seafood academy lancering een groot succes

Binnen het bedrijf Kramers’ Seafood speelt groei een belangrijke rol. CEO Hein Kramer stelt: ,,Wij dragen deze waarde graag over op anderen, daarom dragen wij actief bij aan de ontwikkeling van jongeren wanneer zij zich voorbereiden op hun toekomst. Daardoor hebben we regelmatig studenten op bezoek, zoals vorige week.’’

Lees verder ➞

Uitbreiding en groei bij Live Seafood

Urk Seafood-deelnemer, Live Seafood, een specialist in levende schaaldieren op Urk, heeft recent haar verwerkings- en opslagcapaciteit aanzienlijk vergroot met een nieuw pand aan de Doove Balg. Door de aanhoudende groei was deze stap noodzakelijk. De eerste weken zijn inmiddels goed verlopen, waarbij de bestaande leefbakken voor schaaldieren zijn overgeplaatst en de verwerking van krab…

Lees verder

Urk Seafood PNW Handelsmissie Aftermovie

Gisteren was de eerste Urk Seafood bijeenkomst na de handelsmissie naar de Pacific Northwest van de Verenigde Staten. Hier werd ook de Aftermovie van de Urk Seafood handelsmissie naar Oregon gedeeld. De video geproduceerd door mediapartner GBU-SPIKKER-KIEK geeft een prachtige inkijk in de vele activiteiten van deze handelsreis. Bekijk de video onderaan deze pagina. Tijdens…

Lees verder

Visscher Seafood gebruikt Ai-techniek!

In een video laat Visscher Seafood weten dat ze in de afgelopen twaalf maanden gebruik hebben gemaakt van het nieuwe product Rapid Vision, waarbij met AI-technologie videobeelden van de zalmlijnen worden geanalyseerd. Dat zorgt ervoor dat fouten in de productie automatisch worden gedetecteerd en de kwaliteit van de eindproducten nog beter wordt! Het AI-gestuurde systeem…

Lees verder

Urk Seafood op Conxemar 2024

Conxemar Exhibition in Vigo, Spanje is de jaarlijkse visbeurs van de Spaanse vereniging van vishandelaren, importeurs, exporteurs en producenten. Deze beurs met meer dan 700 exposanten trekt meer dan 26.000 professionals uit de seafoodindustrie. Dit jaar is het evenement van 1 t/m 3 oktober. Op zo’n evenement kan Urk Seafood natuurlijk niet ontbreken. Namens Urk…

Lees verder

Urk Seafood Handelsmissie Dagjournaal

Urk Seafood heeft tijdens de handelsmissie naar de Pacific North West een speciaal videodagjournaal online. Dit dagjournaal, geproduceerd in samenwerking met mediabedrijf GBU – SPIKKER – KIEK, documenteert onze ervaringen en de belangrijkste momenten van de missie. Het biedt een uniek kijkje achter de schermen van onze reis en laat de interacties zien tussen ons…

Lees verder

Interview: Handelsmissie Verenigde Staten

Aanstaande donderdag vertrekt een delegatie van Urk Seafood naar de Verenigde Staten als onderdeel van een handelsmissie naar de Pacific Northwest-regio. In een interview met Omroep Flevoland lichten Rein Brands van Urk Seafood en wethouder Nathanaël Middelkoop het doel van de missie toe. De handelsmissie is gericht op het opbouwen van relaties met lokale bedrijven…

Lees verder

Tim Coronel op bezoek bij Neerlandia

Tijdens een ondernemersontbijt in november vorig jaar deelde autocoureur Tim Coronel zijn wens om een visbedrijf in werking te zien. Nog voor hij zijn presentatie had afgerond, ontving hij een uitnodiging van Jan van Klaveren, bedrijfsadviseur bij Neerlandia. De contactgegevens werden uitgewisseld en vorige week woensdag was het zover: Coronel kreeg een rondleiding door het…

Lees verder

Edeka op bezoek bij Kramers’ Seafood

De grote Duitse supermarktketen Edeka is afgelopen week op bezoek geweest bij Kramers’ Seafood. De afvaardiging van vis-afdelingleiders bestond uit ruim 18 deelnemers die een rondleiding in de fabriek en bij de faciliteiten van Kramers’ Seafood kregen. Tijdens de rondleiding werden de diverse productielijnen getoond en uitgelegd aan de geïnteresseerde bezoekers. Het bezoek werd afgesloten…

Lees verder

Leroy gaat voor groen

In de voortdurende transitie naar een duurzamere bedrijfsvoering, toont Urk Seafood-deelnemer Lerøy Seafood zich als een voorloper binnen de visindustrie. Onder het motto ‘Groen is het nieuwe blauw’ richt het bedrijf zich actief op het verminderen van de ecologische voetafdruk, zowel in de productie als in de distributie. Een van de meest zichtbare initiatieven is…

Lees verder

Northsea Snack genomineerd als Firda’s Finest

Firda, de vakopleider van Noord-Nederland organiseert jaarlijkse een wedstrijd waarbij uitmuntende leerlingen, projecten, etc. worden beloond met de titel Firda’s Finest. In de categorie projecten is dit jaar dit leuke Seafood project genomineerd! Docenten Jos Veenema en Auke van Slooten en de vier studenten Lydia Wezelman, Teunis van Slooten, Jelle Jacob Hoefnagel en Marius van…

Lees verder

Piek in pangasiusverkoop

Waarom staat pangasius op het punt om kabeljauw in je visstick te vervangen, en nog belangrijker – wat is het? Matthew Wilcox sprak met Frans William Zeeman van Seafood Connection om erachter te komen.

Lees verder

Internationaal inkopen van seafood

De inkoop van visproducten brengt inkopers over de hele wereld. Van het koude eiland Sky tot de warme kusten van Turkije. Werken in de seafood is echt een internationale werkomgeving. Bekijk twee reizen van twee toonaangevende Urker visbedrijven.

Lees verder

Urk Seafood op Conxemar 2024

Conxemar Exhibition in Vigo, Spanje is de jaarlijkse visbeurs van de Spaanse vereniging van vishandelaren, importeurs, exporteurs en producenten. Deze beurs met meer dan 700 exposanten trekt meer dan 26.000 professionals uit de seafoodindustrie. Dit jaar is het evenement van 1 t/m 3 oktober. Op zo’n evenement kan Urk Seafood natuurlijk niet ontbreken. Namens Urk…

Lees verder

Urk Seafood op de Seafood Expo Global 2024 in Barcelona

Seafood Expo Global/Seafood Processing Global wordt dit jaar gehouden van 23-25 april en is dé wereldwijde marktplaats voor vis, schaal- en schelpdieren. Het is de plek waar professionals uit de industrie en kopers uit alle hoeken van de toeleveringsketen en de wereld elkaar ontmoeten. Als u visproducten koopt voor uw bedrijf, mag u dit evenement…

Lees verder

Visscher Seafood naar Seafood Expo North America

Visscher Seafood laat weten dat ze aanwezig zullen zijn op de Seafood Expo North America in Boston van 10 tot 12 maart. Ze zijn standhouder op deze beurs onder de naam van hun dochteronderneming Norwegian Seafood AS. Bezoek jij de Seafood Expo North America dit jaar? Bezoek dan Visscher Seafood op het Norway paviljoen, stand…

Lees verder

Urk Seafood aanwezig op Fish International 2024

Fish International is de grootste visbeurs van Duitsland met ruim 300 deelnemers en meer dan 10.000 bezoekers uit de visindustrie. Ook een aantal leden van Urk Seafood zijn aanwezig op deze beurs. Visscher Seafood – Stand 5E49 Lerøy Seafood Group – Stand 5G19 Kramers’ Seafood – Stand 5C49 Daarnaast hebben o.a. Diepvries Urk en NorthSeaFood…

Lees verder

Urk Seafood op Conxemar Expo – Vigo, Spanje

Conxemar Exhibition in Vigo, Spanje is de jaarlijkse visbeurs van de Spaanse vereniging van vishandelaren, importeurs, exporteurs en producenten. Deze beurs met meer dan 700 exposanten trekt meer dan 26.000 professionals uit de seafoodindustrie. Op zo’n evenement kan Urk Seafood natuurlijk niet ontbreken. Namens Urk Seafood zijn Kramers’ Seafood, DaySeaDay, Diepvries Urk en Neerlandia Urk…

Lees verder

Conxemar Expo – Vigo, Spanje

Conxemar Exhibition in Vigo, Spanje is de jaarlijkse visbeurs van de Spaanse vereniging van vishandelaren, importeurs, exporteurs en producenten. Deze beurs met meer dan 700 exposanten trekt meer dan 26.000 professionals uit de seafoodindustrie. Alle soorten professionals zijn aanwezig en het is een uitstekende netwerkmogelijkheid voor Visprofessionals in alle takken van sport. Kijk voor meer…

Lees verder

Grootste Seafood Event ter wereld (25 – 27 april 2023)

Seafood Expo Global/Seafood Processing Global is de wereldwijde marktplaats voor vis, schaal- en schelpdieren, die professionals uit de industrie en kopers uit alle hoeken van de toeleveringsketen en de wereld bedient. Als u visproducten koopt voor uw bedrijf, mag u dit evenement gewoon niet missen.

Lees verder

Hoe ziet een werkdag in seafood eruit?

Bij werken in de seafood denkt men al gauw aan functies als productiemedewerker en werken op de expeditie. Maar dat is niet alles wat je kunt doen in een visverwerkingsbedrijf! In deze blog lees je meer over drie verschillende functies die je tegen kunt komen in de visindustrie, met inzichten van werknemers van verschillende bedrijven….
Lees verder

Doorgroeimogelijkheden in de vis

Vanaf zijn 15de staat Klaas al in de vis. ,,Ik ben destijds begonnen als productiemedewerker aan de band met sorteren en inpakken van vis. Dat was altijd heel gezellig en je kunt er goed mee verdienen. Inmiddels ben ik doorgegroeid tot Voorman Expeditie. Dit houdt in dat ik verantwoordelijk ben voor het inpakken en vervoeren…
Lees verder

Drie voordelen van werken in seafood

Een baan in de vis heeft veel verschillende voordelen, vertelt Antina. Ze werkt als productiemedewerker en heeft flink wat kunnen sparen in de vis. ,,Ik ben erg tevreden met wat ik verdien. Pas geleden ben ik getrouwd en daar heb ik lekker voor kunnen sparen met mijn huidige baan. Maar bovenal is het ook altijd…
Lees verder

Een dag in het leven van een productiemedewerker

,,Om 6 uur trek ik mijn wanten aan en nemen we met het hele team de planning door. We bespreken dan wie er aan welke band komt te staan en hoe de aflossing verloopt. Ik neem mijn plek in en de productie wordt gestart. Na anderhalf uur wordt ons team afgelost en hebben we samen…
Lees verder