Piek in pangasiusverkoop

Waarom staat pangasius op het punt om kabeljauw in je visstick te vervangen, en nog belangrijker – wat is het? Matthew Wilcox sprak met Frans William Zeeman van Seafood Connection om erachter te komen.

De piek in pangasiusverkoop in Europa is een onderdeel van inspanningen om ‘vis in de schappen te houden’, zegt Maruha Nichiro’s Seafood Connection. Winkeliers die pangasius eerder uit hun line-ups hadden geschrapt, introduceren het nu opnieuw omdat de voorraad witvis opdroogt.
Europese retailers haasten zich om alternatieven veilig te stellen terwijl de toeleveringsketens van witvis moeite hebben om zich aan te passen aan de voortdurende gevolgen van de Russische invasie van Oekraïne.


“We zien dat de grote retailers in Europa hun volumes van pangasiusproducten snel vergroten,” vertelt Frans Zeeman, chief product officer bij importeur van visproducten Seafood Connection, aan IntraFish.
In oktober kondigde Nomad Foods aan dat het nieuwe contracten had getekend om de levering van door de Aquaculture Stewardship Council (ASC) gecertificeerde pangasius veilig te stellen van Vinh Hoan, VDTG en Godaco Seafood, drie van de grootste leveranciers ter wereld.
Klik hier voor de link naar het hele artikel.

Deel dit bericht: