Internationaal inkopen van seafood

De inkoop van visproducten brengt inkopers over de hele wereld. Van het koude eiland Skye tot de warme kusten van Turkije. Werken in de seafood is echt een internationale werkomgeving. Bekijk twee reizen van twee toonaangevende Urker visbedrijven.

Voor Maarten Dijkhuizen, commercieel manager Groothandel bij Sea Fresh, was het een echte leerervaring toen hij zijn seafood leverancier in Turkije bezocht. ,,We hebben veel geleerd over het kweekproces van zeebaars en zeebrasem en de ervaring was zo opwindend. Sea Fresh B.V. krijgt vijf dagen per week verse aanvoer vanuit Turkije en indien gewenst is ook Aquaculture Stewardship Council (ASC) certificering mogelijk.’’

Visscher Seafood ging met een heel team naar het eiland Skye. Het grootste eiland in de Binnen-Hebriden van Schotland is de thuisbasis van Kames Fish Farming, een viskwekerij in familiebezit die Visscher voorziet van forel. ,,Altijd leuk om onze klanten te verwelkomen, zelfs op een koude, natte dag op Skye! Geweldig om onze geweldige forel te laten zien aan Frans Brouwer, Claus Brouwer, Tim Brouwer en Ronald Wezelman van Visscher Seafood. Haast je terug!’’, aldus Neil Manchester, managing director bij Kames.

Deel dit bericht: