Seafood nieuws

Het laatste nieuws, events, video-content en andere interessante weetjes

Sea Fresh neemt garnalenkweker in Sri Lanka over

Sea Fresh heeft een garnalenkwekerij op Sri Lanka overgenomen. Sjoerd Ras, directeur van de groothandel, benadrukt dat deze strategische stap een belangrijke mijlpaal vertegenwoordigt in onze streven naar verdere verticale integratie, vanaf de productie tot aan het schap. Ras reisde vorige week naar Sri Lanka om zijn handtekening te zetten onder het aankoopcontract. De recentelijk…

Lees verder ➞
kantoor Diepvries Urk

Vierde generatie stapt in bij Diepvries Urk

De familie Van Veen uit Urk heeft de vierde generatie aan boord gehaald om Diepvries Urk voort te zetten. De huidige eigenaren van het bedrijf, Riekelt en Carlien, hebben daarmee hun droom kunnen realiseren: het behouden van het erfgoed van het bedrijf en het voortzetten van de familietraditie. Diepvries Urk is een familiebedrijf dat al…

Lees verder ➞

Dayseaday vernieuwt huismerk Seataste

Een nieuwe en sterke verpakking met een frisse uitstraling. Dat laat Dayseaday zien bij de vernieuwing van hun huismerk Seataste! De nieuwe stijl is direct te herkennen en geeft het geheel een stijlvolle uitstraling. Bovendien benoemt de verpakking de voordelen van de Seataste zalm. Denk daarbij aan de hoge waardes Omega3 en Vitamine D, maar…

Lees verder ➞

Samenwerking in Seafood promotie

Samenwerking met het oog op de promotie van een prachtig product als seafood.  Dat was het doel van een constructieve bespreking tussen Mike Turenhout van de Visfederatie en vertegenwoordigers van Urk Seafood onlangs op Urk. Rein Brands schoof aan namens de Vereniging Visgroothandelaren Urk, samen met Emma Wakker namens SPIKKER, het marketingbureau achter Urk Seafood….

Lees verder ➞

Urk Seafood op Conxemar Expo – Vigo, Spanje

Conxemar Exhibition in Vigo, Spanje is de jaarlijkse visbeurs van de Spaanse vereniging van vishandelaren, importeurs, exporteurs en producenten. Deze beurs met meer dan 700 exposanten trekt meer dan 26.000 professionals uit de seafoodindustrie. Op zo’n evenement kan Urk Seafood natuurlijk niet ontbreken. Namens Urk Seafood zijn Kramers’ Seafood, DaySeaDay, Diepvries Urk en Neerlandia Urk…

Lees verder ➞

Diepvries Urk naar Conxemar Expo 2023 in Vigo

Dit jaar staat Diepvries Urk voor het eerst op een internationale vakbeurs en wel in de Conxemar in Vigo, Spanje. Deze beurs vindt plaats van 3 tot en met 5 oktober. Dé plek voor Spaanse relaties om Diepvries Urk te ontmoeten en de mogelijkheden van dit bedrijf te spreken. Wij kijken ernaar uit om onze…

Lees verder ➞

Lerøy Seafood wint in klimaatcompetitie PWC

Voor het tweede jaar op rij wint Lerøy Seafood met hun internationale tak de Climate Index van PWC. We nemen onze klimaatverantwoordelijkheid zeer serieus en werken voortdurend aan het verminderen van onze CO2-uitstoot. Elke dag werken onze medewerkers samen om onze ecologische voetafdruk te minimaliseren in al onze activiteiten en in elke schakel van de…

Lees verder ➞

Neerlandia is aanwezig op the Seafood Marketplace for Asia

Neerlandia is verheugd aan te kondigen dat ze aanwezig zullen zijn op The Seafood Marketplace for Asia. Deze beurs vindt van 11 tot 13 september plaats in Singapore. Neerlandia is te bezoeken op op stand #M19 Als u een afspraak met ons wilt maken, neem dan contact met ons op via sales@neerlandia.com of bel ze…

Lees verder ➞

Van der Lee Seafish is pionier met Vegan Fish

Wist je dat Van der Lee Seafish al een tijd leverancier is van vegan visproducten? Door deze innovatieve producten is de visleverancier actief voor alle consumenten. Het gaat om smakelijke maaltijdcomponenten van plantaardige herkomst met smaakextracten en natuurlijke aroma’s. Daardoor heeft het de structuur en smaak van echte vis. De vegan producten worden in eigen…

Lees verder ➞

Sea Fresh neemt garnalenkweker in Sri Lanka over

Sea Fresh heeft een garnalenkwekerij op Sri Lanka overgenomen. Sjoerd Ras, directeur van de groothandel, benadrukt dat deze strategische stap een belangrijke mijlpaal vertegenwoordigt in onze streven naar verdere verticale integratie, vanaf de productie tot aan het schap. Ras reisde vorige week naar Sri Lanka om zijn handtekening te zetten onder het aankoopcontract. De recentelijk…

Lees verder
kantoor Diepvries Urk

Vierde generatie stapt in bij Diepvries Urk

De familie Van Veen uit Urk heeft de vierde generatie aan boord gehaald om Diepvries Urk voort te zetten. De huidige eigenaren van het bedrijf, Riekelt en Carlien, hebben daarmee hun droom kunnen realiseren: het behouden van het erfgoed van het bedrijf en het voortzetten van de familietraditie. Diepvries Urk is een familiebedrijf dat al…

Lees verder

Dayseaday vernieuwt huismerk Seataste

Een nieuwe en sterke verpakking met een frisse uitstraling. Dat laat Dayseaday zien bij de vernieuwing van hun huismerk Seataste! De nieuwe stijl is direct te herkennen en geeft het geheel een stijlvolle uitstraling. Bovendien benoemt de verpakking de voordelen van de Seataste zalm. Denk daarbij aan de hoge waardes Omega3 en Vitamine D, maar…

Lees verder

Samenwerking in Seafood promotie

Samenwerking met het oog op de promotie van een prachtig product als seafood.  Dat was het doel van een constructieve bespreking tussen Mike Turenhout van de Visfederatie en vertegenwoordigers van Urk Seafood onlangs op Urk. Rein Brands schoof aan namens de Vereniging Visgroothandelaren Urk, samen met Emma Wakker namens SPIKKER, het marketingbureau achter Urk Seafood….

Lees verder

Urk Seafood op Conxemar Expo – Vigo, Spanje

Conxemar Exhibition in Vigo, Spanje is de jaarlijkse visbeurs van de Spaanse vereniging van vishandelaren, importeurs, exporteurs en producenten. Deze beurs met meer dan 700 exposanten trekt meer dan 26.000 professionals uit de seafoodindustrie. Op zo’n evenement kan Urk Seafood natuurlijk niet ontbreken. Namens Urk Seafood zijn Kramers’ Seafood, DaySeaDay, Diepvries Urk en Neerlandia Urk…

Lees verder

Diepvries Urk naar Conxemar Expo 2023 in Vigo

Dit jaar staat Diepvries Urk voor het eerst op een internationale vakbeurs en wel in de Conxemar in Vigo, Spanje. Deze beurs vindt plaats van 3 tot en met 5 oktober. Dé plek voor Spaanse relaties om Diepvries Urk te ontmoeten en de mogelijkheden van dit bedrijf te spreken. Wij kijken ernaar uit om onze…

Lees verder

Lerøy Seafood wint in klimaatcompetitie PWC

Voor het tweede jaar op rij wint Lerøy Seafood met hun internationale tak de Climate Index van PWC. We nemen onze klimaatverantwoordelijkheid zeer serieus en werken voortdurend aan het verminderen van onze CO2-uitstoot. Elke dag werken onze medewerkers samen om onze ecologische voetafdruk te minimaliseren in al onze activiteiten en in elke schakel van de…

Lees verder

Neerlandia is aanwezig op the Seafood Marketplace for Asia

Neerlandia is verheugd aan te kondigen dat ze aanwezig zullen zijn op The Seafood Marketplace for Asia. Deze beurs vindt van 11 tot 13 september plaats in Singapore. Neerlandia is te bezoeken op op stand #M19 Als u een afspraak met ons wilt maken, neem dan contact met ons op via sales@neerlandia.com of bel ze…

Lees verder

Van der Lee Seafish is pionier met Vegan Fish

Wist je dat Van der Lee Seafish al een tijd leverancier is van vegan visproducten? Door deze innovatieve producten is de visleverancier actief voor alle consumenten. Het gaat om smakelijke maaltijdcomponenten van plantaardige herkomst met smaakextracten en natuurlijke aroma’s. Daardoor heeft het de structuur en smaak van echte vis. De vegan producten worden in eigen…

Lees verder

Van samen werken in het productieproces, naar samen achter de balie.

Jannie en Bonny, twee collega’s met meer dan 10 jaar ervaring bij Lerøy Seafood, begonnen hun loopbaan in het productieproces. Maar nu kun je ze allebei achter de balie van de hoofdvestiging vinden. Ze besloten de sprong te wagen en te ontdekken welke andere mogelijkheden er waren bij Lerøy. In eerste instantie was het Jannie…

Lees verder

Piek in pangasiusverkoop

Waarom staat pangasius op het punt om kabeljauw in je visstick te vervangen, en nog belangrijker – wat is het? Matthew Wilcox sprak met Frans William Zeeman van Seafood Connection om erachter te komen.

Lees verder

Internationaal inkopen van seafood

De inkoop van visproducten brengt inkopers over de hele wereld. Van het koude eiland Sky tot de warme kusten van Turkije. Werken in de seafood is echt een internationale werkomgeving. Bekijk twee reizen van twee toonaangevende Urker visbedrijven.

Lees verder

Urk Seafood op Conxemar Expo – Vigo, Spanje

Conxemar Exhibition in Vigo, Spanje is de jaarlijkse visbeurs van de Spaanse vereniging van vishandelaren, importeurs, exporteurs en producenten. Deze beurs met meer dan 700 exposanten trekt meer dan 26.000 professionals uit de seafoodindustrie. Op zo’n evenement kan Urk Seafood natuurlijk niet ontbreken. Namens Urk Seafood zijn Kramers’ Seafood, DaySeaDay, Diepvries Urk en Neerlandia Urk…

Lees verder

Conxemar Expo – Vigo, Spanje

Conxemar Exhibition in Vigo, Spanje is de jaarlijkse visbeurs van de Spaanse vereniging van vishandelaren, importeurs, exporteurs en producenten. Deze beurs met meer dan 700 exposanten trekt meer dan 26.000 professionals uit de seafoodindustrie. Alle soorten professionals zijn aanwezig en het is een uitstekende netwerkmogelijkheid voor Visprofessionals in alle takken van sport. Kijk voor meer…

Lees verder

Grootste Seafood Event ter wereld (25 – 27 april 2023)

Seafood Expo Global/Seafood Processing Global is de wereldwijde marktplaats voor vis, schaal- en schelpdieren, die professionals uit de industrie en kopers uit alle hoeken van de toeleveringsketen en de wereld bedient. Als u visproducten koopt voor uw bedrijf, mag u dit evenement gewoon niet missen.

Lees verder

Hoe ziet een werkdag in seafood eruit?

Bij werken in de seafood denkt men al gauw aan functies als productiemedewerker en werken op de expeditie. Maar dat is niet alles wat je kunt doen in een visverwerkingsbedrijf! In deze blog lees je meer over drie verschillende functies die je tegen kunt komen in de visindustrie, met inzichten van werknemers van verschillende bedrijven….

Lees verder

Doorgroeimogelijkheden in de vis

Vanaf zijn 15de staat Klaas al in de vis. ,,Ik ben destijds begonnen als productiemedewerker aan de band met sorteren en inpakken van vis. Dat was altijd heel gezellig en je kunt er goed mee verdienen.

Inmiddels ben ik doorgegroeid tot Voorman Expeditie. Dit houdt in dat ik verantwoordelijk ben voor het inpakken en vervoeren van…

Lees verder

Drie voordelen van werken in seafood

Een baan in de vis heeft veel verschillende voordelen, vertelt Antina. Ze werkt als productiemedewerker en heeft flink wat kunnen sparen in de vis. ,,Ik ben erg tevreden met wat ik verdien. Pas geleden ben ik getrouwd en daar heb ik lekker voor kunnen sparen met mijn huidige baan. Maar bovenal is het ook altijd…

Lees verder

Een dag in het leven van een productiemedewerker

,,Om 6 uur trek ik mijn wanten aan en nemen we met het hele team de planning door. We bespreken dan wie er aan welke band komt te staan en hoe de aflossing verloopt. Ik neem mijn plek in en de productie wordt gestart. Na anderhalf uur wordt ons team afgelost en hebben we samen…

Lees verder