Een dag in het leven van een productiemedewerker

Emmely Loosman is productiemedewerker in de vis

,,Om 6 uur trek ik mijn wanten aan en nemen we met het hele team de planning door. We bespreken dan wie er aan welke band komt te staan en hoe de aflossing verloopt. Ik neem mijn plek in en de productie wordt gestart. Na anderhalf uur wordt ons team afgelost en hebben we samen pauze. Dan ontbijt ik en drinken we gezellig een kopje koffie.’’

Nooit te lang hetzelfde

,,Na de pauze staan we meestal aan een andere band en doen we weer andere werkzaamheden. We doen eigenlijk nooit de hele morgen hetzelfde. Soms hebben we dubbeldekkers, dorade of zeebaars. Vandaag hebben we bijvoorbeeld veel inktvis opgelegd. En na elke anderhalf uur hebben we pauze. Zo blijft het afwisselend en sta je nooit zo lang achter elkaar op je benen.’’

Niet stressvol

Of Emmely werken in de vis zou aanbevelen? ,,Ja zeker, het is lekker relaxed en niet zo stressvol als mijn vorige baan in de horeca. Ik had het er laatst over met een vriendin en die dacht dat werken in de vis heel zwaar is en dat het veel te snel gaat. Maar eigenlijk is dat helemaal niet zo. We staan nooit langer dan anderhalf uur achter elkaar en hebben regelmatig pauze. En ja, aan de band lijkt het eerst misschien wat snel te gaan, maar geloof me; dat went snel genoeg.’’

Hele middag vrij

Om 3 uur trekt Emmely haar wanten weer uit. ,,Als ik thuiskom ga ik eerst rustig douchen. Dan ga ik meestal ergens gezellig even koffie drinken. Heerlijk om dan de hele middag vrij te hebben. Het scheelt dat mijn man ook in de vis werkt en we dus ongeveer dezelfde uren draaien. ’s Avonds kook ik en eten we samen warm.’’

Flexibele werktijden

,,Ik vind het heel gezellig dat we daar dan echt de tijd voor hebben samen. Toen ik in de horeca werkte, was dat wel anders. In de vis kun je vaak je eigen dagen indelen en houden ze echt rekening met de persoon. Ik ben bijvoorbeeld een tijdje ziek geweest, dan denken ze echt mee hoe en wanneer je verder kan. Maar ook als je net moeder bent bijvoorbeeld, dan zijn ze heel flexibel en krijg je vrijheid in het indelen van je uren. Heel fijn dat dat kan.’’

Deel dit bericht: