Nieuwe zalmboot voor kwekerij Visscher Seafood

Nauplius Workboats heeft in korte tijd een nieuwe zalmboot gebouwd voor Inverlussa Marine Service in Schotland. Gerrit Knol, directeur van de werf, meldt dat de ‘Arthur Douglas’ het vierde vaartuig is dat Nauplius heeft gebouwd voor Inverlussa. De tewaterlating vond plaats bij Pattje in Waterhuizen eind mei.

De werkboot heeft afmetingen van 21 bij 8,35 meter en beschikt over een hybride voortstuwingsinstallatie met twee Doosan-motoren, vaste schroeven, generatoren en een accupakket van 37 kWh. Aan dek is ruimte voor twee 20-voets containers en de kraan heeft een hijsvermogen van 75 ton. Het schip biedt accommodatie voor vier bemanningsleden.

De 2108LUV combineert functionaliteit van een multi-cat met de laadklep van een landingsvaartuig, volgens Nauplius. Inverlussa verhuurt het vaartuig aan Organic Sea Harvest voor logistieke werkzaamheden rond het eiland Skye, waar Visscher Seafood Group uit Urk de zalmkwekerij beheert.

Het navigatie- en communicatiepakket werd in recordtijd geleverd en geïnstalleerd door De Boer Marine. Scheeps- en Jachttimmerbedrijf De Flux was onderaannemer aan boord van de ‘Arthur Douglas’.

Deel dit bericht: