Seafood nieuws
Het laatste nieuws, events, video-content en andere interessante weetjes

Dayseaday presenteert plannen voor uitbreiding en nieuwbouw
Ons lid Dayseaday werkt aan twee grote bouwprojecten om verdere groei mogelijk te maken. Zowel op de huidige locatie aan de Vliestroom als op het nieuwe bedrijventerrein Port of Urk worden de voorbereidingen getroffen voor nieuwbouw. Aan de Vliestroom breidt Dayseaday Production, het zalmproductiebedrijf van de gebroeders Jelle en Henk van Veen uit met 2.000…

Diepvries Urk naar Conxemar Expo 2023 in Vigo
Dit jaar staat Diepvries Urk voor het eerst op een internationale vakbeurs en wel in de Conxemar in Vigo, Spanje. Deze beurs vindt plaats van 3 tot en met 5 oktober. Dé plek voor Spaanse relaties om Diepvries Urk te ontmoeten en de mogelijkheden van dit bedrijf te spreken. Wij kijken ernaar uit om onze…

Lerøy Seafood wint in klimaatcompetitie PWC
Voor het tweede jaar op rij wint Lerøy Seafood met hun internationale tak de Climate Index van PWC. We nemen onze klimaatverantwoordelijkheid zeer serieus en werken voortdurend aan het verminderen van onze CO2-uitstoot. Elke dag werken onze medewerkers samen om onze ecologische voetafdruk te minimaliseren in al onze activiteiten en in elke schakel van de…

Neerlandia is aanwezig op the Seafood Marketplace for Asia
Neerlandia is verheugd aan te kondigen dat ze aanwezig zullen zijn op The Seafood Marketplace for Asia. Deze beurs vindt van 11 tot 13 september plaats in Singapore. Neerlandia is te bezoeken op op stand #M19 Als u een afspraak met ons wilt maken, neem dan contact met ons op via sales@neerlandia.com of bel ze…

Van der Lee Seafish is pionier met Vegan Fish
Wist je dat Van der Lee Seafish al een tijd leverancier is van vegan visproducten? Door deze innovatieve producten is de visleverancier actief voor alle consumenten. Het gaat om smakelijke maaltijdcomponenten van plantaardige herkomst met smaakextracten en natuurlijke aroma’s. Daardoor heeft het de structuur en smaak van echte vis. De vegan producten worden in eigen…

Van samen werken in het productieproces, naar samen achter de balie.
Jannie en Bonny, twee collega’s met meer dan 10 jaar ervaring bij Lerøy Seafood, begonnen hun loopbaan in het productieproces. Maar nu kun je ze allebei achter de balie van de hoofdvestiging vinden. Ze besloten de sprong te wagen en te ontdekken welke andere mogelijkheden er waren bij Lerøy. In eerste instantie was het Jannie…

Visscher Seafood is klaar voor Seafood Expo Asia
Visscher Seafood bereidt zich voor op een nieuwe beurs – Seafood Expo Asia in Singapore! Van 11 tot 13 september zal hun toegewijde verkoopteam in Singapore zijn om de beste aanbiedingen te presenteren. Kom naar Stand G16 in het bruisende Sands Expo & Convention Centre, waar ze vol enthousiasme wachten om in contact te komen…

Nieuwe cursusdata Soft Skills en Leidinggeven bekend
Na de zomer start een nieuwe serie opleidingen van de Urk Seafood Academy. De datums voor de cursussen Soft Skills en Leidinggeven zijn bekend. Wil jij jezelf ontwikkelen en groeien in de Seafood? Schrijf je dan nu in via deze website! De cursus leidinggeven zal starten op woensdag 6 september en bestaan uit 5 bijeenkomsten…

Gemeente bezoekt jubilaris Van der Lee Seafish
Het college van burgemeester en wethouders heeft een bedrijfsbezoek gebracht aan Vanderlee Seafish. Dit ter gelegenheid van het 50-jarig jubileum van het bedrijf dit jaar. Vader en oprichter Teun van der Lee en zoon Willem van der Lee namen ons mee in een presentatie over de ontstaansgeschiedenis van het bedrijf. Opgericht in 1973 en van fileerbedrijf…

Kramers’ Seafood behaalt BRC Food Audit met een A-score
Kramers deelt het bericht op hun LinkedIn pagina en stelt zich als doel om volgende keer zelfs de AA-score te behalven. / Urk Seafood feliciteerd Kramers’ Seafood met het behalen van dit certificaat. Het laat zien hoe serieus de Seafood industrie voedselveiligheid neemt!

Dayseaday presenteert plannen voor uitbreiding en nieuwbouw
Ons lid Dayseaday werkt aan twee grote bouwprojecten om verdere groei mogelijk te maken. Zowel op de huidige locatie aan de Vliestroom als op het nieuwe bedrijventerrein Port of Urk worden de voorbereidingen getroffen voor nieuwbouw. Aan de Vliestroom breidt Dayseaday Production, het zalmproductiebedrijf van de gebroeders Jelle en Henk van Veen uit met 2.000…

Uitbreiding bij DiepVries Urk
Bij ons lid DiepVries Urk is deze week de eerste paal geslagen voor een grootschalig bouwproject aan het Zuidoostrak. Het familiebedrijf, sinds 1928 actief in de voedingsindustrie en inmiddels geleid door de vierde generatie Van Veen, investeert in een forse uitbreiding en modernisering van de bestaande locatie. De plannen omvatten onder meer een nieuwe vriescel…

Kramers’ Seafood introduceert Seafusion: hybride visproducten voor de horeca
Ons lid Kramers’ Seafood speelt in op de groeiende vraag naar duurzame en innovatieve visproducten met de introductie van Seafusion. Deze nieuwe productlijn combineert hoogwaardige vis met plantaardige ingrediënten, zonder concessies te doen aan smaak, textuur of voedingswaarde. Met Seafusion wil Kramers’ Seafood bijdragen aan de eiwittransitie en de druk op kwetsbare visbestanden verminderen. De…

Sea Fresh genomineerd als MSC ‘Beste Nederlandse Leverancier 2025’
Sea Fresh genomineerd voor Beste Nederlandse Leverancier 2025 Urk Seafood-lid Sea Fresh is door MSC Benelux genomineerd voor de titel Beste Nederlandse Leverancier 2025. De nominatie is een erkenning voor hun inzet op het gebied van duurzame vis en kwaliteit. Sea Fresh werkt dagelijks samen met partners en klanten aan een verantwoorde en hoogwaardige visketen.…

Aftermovie handelsmissie Alaska
Begin juli 2025 namen verschillende leden van Urk Seafood, waaronder Kramers Seafood, Neerlandia, Korf Vis en Dayseaday, deel aan een handelsmissie naar Seattle en Alaska. De onderstaande video geeft een impressie van deze inspirerende reis. Verschillende betrokkenen en internationale contacten delen hun ervaringen en inzichten die tijdens de handelsmissie zijn opgedaan. https://www.youtube.com/watch?v=SjehZHDZJa8 Als Urk Seafood…

Urk Seafood verstevigt handelsrelaties in Alaska
Urk Seafood kijkt terug op een succesvolle handelsmissie naar Alaska. Op uitnodiging van het Alaska Seafood Marketing Institute (ASMI) bracht een delegatie van aangesloten bedrijven enkele dagen door in deze Amerikaanse staat, waar zij potentiële leveranciers ontmoetten en bestaande contacten verder versterkten. Namens Urk waren vertegenwoordigers van Kramers Seafood, Dayseaday, Korf Vis en Neerlandia aanwezig.…

Seafood Party 2025 opnieuw groot succes!
Afgelopen donderdagmiddag stond een van de hoogtepunten van de Urker ondernemerskalender op het programma: de Seafood Party, georganiseerd door de Bedrijvenkring Urk (BKU) in samenwerking met Urk Seafood. Dit keer genoten maar liefst 225 gasten van een sfeervolle en smaakvolle middag bij restaurant De Boet. De zon liet zich van haar beste kant zien, en…

Urk Export lanceert Salmøy
Met trots presenteert Urk-Export, actief lid van Urk Seafood, een gloednieuwe mijlpaal: de eerste producten onder het merk Salmøy zijn officieel in productie! Na maanden van voorbereiding, ontwikkeling en vormgeving zijn de kenmerkende zalmfilets van Salmøy nu verkrijgbaar in een compleet nieuw, duurzaam verpakkingsconcept. De Salmøy-zalmfilets worden zorgvuldig vacuüm verpakt en zijn beschikbaar in zowel…

Visscher Seafood Group verandert naam in Norwegian Seafood
In 2023 heeft Visscher Seafood Group de handelsactiviteiten van het Noorse bedrijf Norwegian Seafood AS overgenomen. Naar aanleiding van deze transactie hebben ze daarom op 6 mei 2025 aangekondigd dat de naam van Visscher Seafood Group veranderd gaat worden in Norwegian Seafood. De Noorse divisie van Visscher Seafood Group vertegenwoordigt momenteel meer dan 60% van…

Nieuwe website voor Northseafood
Recent is de vernieuwde website van Urk Seafood-lid North Seafood officieel gelanceerd. Het is een fris en moderne platform dat goed laat zien wie ze zijn en wat ze doen. De website bevat veel informatie over de werkzaamheden die North Seafood verricht en de producten die ze bieden. De pagina’s over de verwerking en verpakking…

Northsea Snack genomineerd als Firda’s Finest
Firda, de vakopleider van Noord-Nederland organiseert jaarlijkse een wedstrijd waarbij uitmuntende leerlingen, projecten, etc. worden beloond met de titel Firda’s Finest. In de categorie projecten is dit jaar dit leuke Seafood project genomineerd! Docenten Jos Veenema en Auke van Slooten en de vier studenten Lydia Wezelman, Teunis van Slooten, Jelle Jacob Hoefnagel en Marius van…

Piek in pangasiusverkoop
Waarom staat pangasius op het punt om kabeljauw in je visstick te vervangen, en nog belangrijker – wat is het? Matthew Wilcox sprak met Frans William Zeeman van Seafood Connection om erachter te komen.

Internationaal inkopen van seafood
De inkoop van visproducten brengt inkopers over de hele wereld. Van het koude eiland Sky tot de warme kusten van Turkije. Werken in de seafood is echt een internationale werkomgeving. Bekijk twee reizen van twee toonaangevende Urker visbedrijven.

Urk Seafood op Conxemar 2024
Conxemar Exhibition in Vigo, Spanje is de jaarlijkse visbeurs van de Spaanse vereniging van vishandelaren, importeurs, exporteurs en producenten. Deze beurs met meer dan 700 exposanten trekt meer dan 26.000 professionals uit de seafoodindustrie. Dit jaar is het evenement van 1 t/m 3 oktober. Op zo’n evenement kan Urk Seafood natuurlijk niet ontbreken. Namens Urk…

Zalmhuys Group op PLMA’s World of Private Label International Trade Show
De Zalmhuys Group is volgende week aanwezig op de PLMA’s World of Private Label International beurs in de Rai in Amsterdam. Bezoek ze op stand 8F39!

Urk Seafood op de Seafood Expo Global 2024 in Barcelona
Seafood Expo Global/Seafood Processing Global wordt dit jaar gehouden van 23-25 april en is dé wereldwijde marktplaats voor vis, schaal- en schelpdieren. Het is de plek waar professionals uit de industrie en kopers uit alle hoeken van de toeleveringsketen en de wereld elkaar ontmoeten. Als u visproducten koopt voor uw bedrijf, mag u dit evenement…

Visscher Seafood naar Seafood Expo North America
Visscher Seafood laat weten dat ze aanwezig zullen zijn op de Seafood Expo North America in Boston van 10 tot 12 maart. Ze zijn standhouder op deze beurs onder de naam van hun dochteronderneming Norwegian Seafood AS. Bezoek jij de Seafood Expo North America dit jaar? Bezoek dan Visscher Seafood op het Norway paviljoen, stand…

Urk Seafood aanwezig op Fish International 2024
Fish International is de grootste visbeurs van Duitsland met ruim 300 deelnemers en meer dan 10.000 bezoekers uit de visindustrie. Ook een aantal leden van Urk Seafood zijn aanwezig op deze beurs. Visscher Seafood – Stand 5E49 Lerøy Seafood Group – Stand 5G19 Kramers’ Seafood – Stand 5C49 Daarnaast hebben o.a. Diepvries Urk en NorthSeaFood…

Urk Seafood op Conxemar Expo – Vigo, Spanje
Conxemar Exhibition in Vigo, Spanje is de jaarlijkse visbeurs van de Spaanse vereniging van vishandelaren, importeurs, exporteurs en producenten. Deze beurs met meer dan 700 exposanten trekt meer dan 26.000 professionals uit de seafoodindustrie. Op zo’n evenement kan Urk Seafood natuurlijk niet ontbreken. Namens Urk Seafood zijn Kramers’ Seafood, DaySeaDay, Diepvries Urk en Neerlandia Urk…

Conxemar Expo – Vigo, Spanje
Conxemar Exhibition in Vigo, Spanje is de jaarlijkse visbeurs van de Spaanse vereniging van vishandelaren, importeurs, exporteurs en producenten. Deze beurs met meer dan 700 exposanten trekt meer dan 26.000 professionals uit de seafoodindustrie. Alle soorten professionals zijn aanwezig en het is een uitstekende netwerkmogelijkheid voor Visprofessionals in alle takken van sport. Kijk voor meer…

Grootste Seafood Event ter wereld (25 – 27 april 2023)
Seafood Expo Global/Seafood Processing Global is de wereldwijde marktplaats voor vis, schaal- en schelpdieren, die professionals uit de industrie en kopers uit alle hoeken van de toeleveringsketen en de wereld bedient. Als u visproducten koopt voor uw bedrijf, mag u dit evenement gewoon niet missen.

Hoe ziet een werkdag in seafood eruit?

Doorgroeimogelijkheden in de vis

Drie voordelen van werken in seafood
