Urker werkbezoek ambassadeur Verenigde Staten 

Deze week kwam de ambassadeur van de Verenigde staten, Shefali Razdan Duggal de Seafood sector op Urk bezoeken. Het vakblad Visserijnieuws schreef daar het volgende artikel over:

URK – Afgelopen donderdag 28 maart heeft de ambassadeur van de Verenigde Staten in Nederland, Shefali Razdan Duggal, de visverwerkende sector op Urk bezocht. De Vereniging van Visgroothandelaren was gastheer en bijzonder vereerd met de komst van de ambassadeur en de Amerikaanse landbouwattaché in Nederland Laura Geller. Het werd een kort, maar boeiend bezoek, dat vrij vroeg begon voor de Amerikaanse delegatie (voor 7 uur) in de Visafslag Urk. Waarnemend burgemeester Westmaas, afslagdirecteur Riekelt Kramer, wethouder Nathanaël Middelkoop en BKU-manager Rein Brands vormden het welkomstcomité. Ter gelegenheid van het werkbezoek kreeg de ambassadeur ook een exclusieve preview van de nieuwste video van Urk Seafood.

Ook vertegenwoordigers uit het Urker bedrijfsleven, Janna Post (Fiskano), Tjeerd Hoekstra (Lerøy Seafood Netherlands), Jakke Ras (Marea Altra) en Jelle van Veen (Dayseaday) maakten kennis met de ambassadeur. 

Daarna werd een kijkje genomen bij Van der Lee Seafish, waar directieleden én broers Gijs en Willem van der Lee een indrukwekkende rondleiding gaven én trakteerden op een proeverij van gebakken vis. 

 Het bezoek aan Urk werd afgesloten bij het Vissermonument. Namens de Verenigde Staten en gemeente Urk werden kransen gelegd door de ambassadeur en de Urker visserijwethouder. 

Deel dit bericht: