Brands Fish neemt Baarssen Fish Processing over

In het Visserijnieuws staat een artikel over de overname van Baarssen Fish Processing door Brands Fish. Lees een samenvatting hieronder:

Brands Fish heeft onlangs Baarssen Fish Processing overgenomen, een deal die met terugwerkende kracht vanaf 1 januari 2024 is bekrachtigd. Brands Fish, opgericht en geleid door de broers Hendrik en Jan Brands, heeft zich voornamelijk toegelegd op de verwerking van verse zalm. Baarssen Fish Processing, daarentegen, is een grote en moderne fabriek met ongeveer 150 arbeidskrachten. Het bedrijf richt zich op het uitvoeren van verschillende werkzaamheden in loonwerk, zoals sorteren, fileren, vriezen, verpakken en paneren van diverse vissoorten, met name kabeljauw en platvis, voor zowel de industriële als de retailmarkt.

Onder leiding van Brands Fish zullen de huidige activiteiten van Baarssen Fish Processing ongewijzigd worden voortgezet en zelfs worden uitgebreid. De naam van Baarssen Fish Processing zal in de loop van het jaar veranderen naar Brands Fish, waarbij de directie gevoerd zal worden door Marten Poelman, Hendrik Brands, Jan Brands en Gerrit Wakker. Wakker, een ervaren fiscaal jurist, speelt een cruciale rol als toezichthouder in deze overname.

Brands Fish zal zich op Urk concentreren op de verwerking van kabeljauw, omdat er reeds een overcapaciteit bestaat aan zalmverwerking op deze locatie. Deze focus op kabeljauwverwerking wordt nog versterkt door de recente overname van een vissersbox voor uitbreiding. Dit betekent dat Brands Fish, onder leiding van de gebroeders Brands en met de steun van Gerrit Wakker, zijn aanwezigheid op de markt voor visverwerking verder zal uitbreiden en versterken.

Deel dit bericht: