Seafood nieuws
Het laatste nieuws, events, video-content en andere interessante weetjes
Visscher Seafood en VCU implementeren 𝗗𝗲𝗽𝗮𝗹𝗹𝗲𝘁𝗶𝘇𝗲𝗿
Tim Brouwer, CEO van Visscher Seafood, omschrijft Urk op LinkedIn al als het Silicon Island van van de Seafood industrie. Deze titel komt naar voren in de nieuwste stap van Visscher Seafood. In samenwerking met de VCU implementeren ze een geavanceerde, hygiënische depalletizer. Hiervoor zetten ze onder andere een zesassige robot in. De VCU deelt…
Amerikanen laten vis proeven
Artikel in Het visserijnieuws over de Pacific Northwest bijeenkomst op Urk! URK – De regio Pacific Northwest van de Verenigde Staten heeft diverse vissoorten in de aanbieding, terwijl de aanvoer van voldoende grondstof een steeds grotere uitdaging wordt voor de Europese visverwerkende industrie. Een promotie-event vorige week op Urk moet beide partijen nader tot elkaar…
Pacific Northwest Seafood round-table
Een bericht van Rein Brands van de VVU. Bedankt Erick Garman, Mike Berthet, Marcel Pinckaers , Laura Geller , Sophie Manson voor het hosten van de Pacific Northwest Seafood round-table in Urk. De staat Oregon brengt geweldige herinneringen terug en kijkt ernaar uit om mogelijke handelsmogelijkheden verder te verkennen. De vis uit de Pacific Northwest…
Hoe Neerlandia uit Nederland een grote zalmverwerker werd
Neerlandia Urk deelt op hun website een kijkje in de geschiedenis van het mooie bedrijf. Het geeft een goed beeld van een visverwerkingsbedrijf uit Nederland dat begon met platvis maar later uitbreidde naar zalmverwerking. Door strengere regelgeving en beperkingen in visvangstgebieden diversifieerde Neerlandia naar zalm. Het bedrijf werkt samen met Noorse kwekerijen, waarbij de focus…
Sea Fresh in Vakblad Voedingsindustrie
Wie levert aan de retail, moet zijn business superstrak op orde hebben: duurzaamheidscertificeringen, de mogelijkheid om snel te leveren én een perfecte hygiëne. Sea Fresh Retail kan alle criteria dubbel en dwars aanvinken. Zo opent het artikel van het vakblad Voedingsindustrie over Sea Fresh op Urk. Het thema van het magazine was Hygiëne, reiniging…
Sea Fresh neemt garnalenkweker in Sri Lanka over
Sea Fresh heeft een garnalenkwekerij op Sri Lanka overgenomen. Sjoerd Ras, directeur van de groothandel, benadrukt dat deze strategische stap een belangrijke mijlpaal vertegenwoordigt in onze streven naar verdere verticale integratie, vanaf de productie tot aan het schap. Ras reisde vorige week naar Sri Lanka om zijn handtekening te zetten onder het aankoopcontract. De recentelijk…
Vierde generatie stapt in bij Diepvries Urk
De familie Van Veen uit Urk heeft de vierde generatie aan boord gehaald om Diepvries Urk voort te zetten. De huidige eigenaren van het bedrijf, Riekelt en Carlien, hebben daarmee hun droom kunnen realiseren: het behouden van het erfgoed van het bedrijf en het voortzetten van de familietraditie. Diepvries Urk is een familiebedrijf dat al…
Dayseaday vernieuwt huismerk Seataste
Een nieuwe en sterke verpakking met een frisse uitstraling. Dat laat Dayseaday zien bij de vernieuwing van hun huismerk Seataste! De nieuwe stijl is direct te herkennen en geeft het geheel een stijlvolle uitstraling. Bovendien benoemt de verpakking de voordelen van de Seataste zalm. Denk daarbij aan de hoge waardes Omega3 en Vitamine D, maar…
Samenwerking in Seafood promotie
Samenwerking met het oog op de promotie van een prachtig product als seafood. Dat was het doel van een constructieve bespreking tussen Mike Turenhout van de Visfederatie en vertegenwoordigers van Urk Seafood onlangs op Urk. Rein Brands schoof aan namens de Vereniging Visgroothandelaren Urk, samen met Emma Wakker namens SPIKKER, het marketingbureau achter Urk Seafood.…
Urk Seafood op Conxemar Expo – Vigo, Spanje
Conxemar Exhibition in Vigo, Spanje is de jaarlijkse visbeurs van de Spaanse vereniging van vishandelaren, importeurs, exporteurs en producenten. Deze beurs met meer dan 700 exposanten trekt meer dan 26.000 professionals uit de seafoodindustrie. Op zo’n evenement kan Urk Seafood natuurlijk niet ontbreken. Namens Urk Seafood zijn Kramers’ Seafood, DaySeaDay, Diepvries Urk en Neerlandia Urk…
Visscher Seafood en VCU implementeren 𝗗𝗲𝗽𝗮𝗹𝗹𝗲𝘁𝗶𝘇𝗲𝗿
Tim Brouwer, CEO van Visscher Seafood, omschrijft Urk op LinkedIn al als het Silicon Island van van de Seafood industrie. Deze titel komt naar voren in de nieuwste stap van Visscher Seafood. In samenwerking met de VCU implementeren ze een geavanceerde, hygiënische depalletizer. Hiervoor zetten ze onder andere een zesassige robot in. De VCU deelt…
Uitbreiding en groei bij Live Seafood
Urk Seafood-deelnemer, Live Seafood, een specialist in levende schaaldieren op Urk, heeft recent haar verwerkings- en opslagcapaciteit aanzienlijk vergroot met een nieuw pand aan de Doove Balg. Door de aanhoudende groei was deze stap noodzakelijk. De eerste weken zijn inmiddels goed verlopen, waarbij de bestaande leefbakken voor schaaldieren zijn overgeplaatst en de verwerking van krab…
Urk Seafood PNW Handelsmissie Aftermovie
Gisteren was de eerste Urk Seafood bijeenkomst na de handelsmissie naar de Pacific Northwest van de Verenigde Staten. Hier werd ook de Aftermovie van de Urk Seafood handelsmissie naar Oregon gedeeld. De video geproduceerd door mediapartner GBU-SPIKKER-KIEK geeft een prachtige inkijk in de vele activiteiten van deze handelsreis. Bekijk de video onderaan deze pagina. Tijdens…
Visscher Seafood gebruikt Ai-techniek!
In een video laat Visscher Seafood weten dat ze in de afgelopen twaalf maanden gebruik hebben gemaakt van het nieuwe product Rapid Vision, waarbij met AI-technologie videobeelden van de zalmlijnen worden geanalyseerd. Dat zorgt ervoor dat fouten in de productie automatisch worden gedetecteerd en de kwaliteit van de eindproducten nog beter wordt! Het AI-gestuurde systeem…
Urk Seafood op Conxemar 2024
Conxemar Exhibition in Vigo, Spanje is de jaarlijkse visbeurs van de Spaanse vereniging van vishandelaren, importeurs, exporteurs en producenten. Deze beurs met meer dan 700 exposanten trekt meer dan 26.000 professionals uit de seafoodindustrie. Dit jaar is het evenement van 1 t/m 3 oktober. Op zo’n evenement kan Urk Seafood natuurlijk niet ontbreken. Namens Urk…
Urk Seafood Handelsmissie Dagjournaal
Urk Seafood heeft tijdens de handelsmissie naar de Pacific North West een speciaal videodagjournaal online. Dit dagjournaal, geproduceerd in samenwerking met mediabedrijf GBU – SPIKKER – KIEK, documenteert onze ervaringen en de belangrijkste momenten van de missie. Het biedt een uniek kijkje achter de schermen van onze reis en laat de interacties zien tussen ons…
Interview: Handelsmissie Verenigde Staten
Aanstaande donderdag vertrekt een delegatie van Urk Seafood naar de Verenigde Staten als onderdeel van een handelsmissie naar de Pacific Northwest-regio. In een interview met Omroep Flevoland lichten Rein Brands van Urk Seafood en wethouder Nathanaël Middelkoop het doel van de missie toe. De handelsmissie is gericht op het opbouwen van relaties met lokale bedrijven…
Tim Coronel op bezoek bij Neerlandia
Tijdens een ondernemersontbijt in november vorig jaar deelde autocoureur Tim Coronel zijn wens om een visbedrijf in werking te zien. Nog voor hij zijn presentatie had afgerond, ontving hij een uitnodiging van Jan van Klaveren, bedrijfsadviseur bij Neerlandia. De contactgegevens werden uitgewisseld en vorige week woensdag was het zover: Coronel kreeg een rondleiding door het…
Edeka op bezoek bij Kramers’ Seafood
De grote Duitse supermarktketen Edeka is afgelopen week op bezoek geweest bij Kramers’ Seafood. De afvaardiging van vis-afdelingleiders bestond uit ruim 18 deelnemers die een rondleiding in de fabriek en bij de faciliteiten van Kramers’ Seafood kregen. Tijdens de rondleiding werden de diverse productielijnen getoond en uitgelegd aan de geïnteresseerde bezoekers. Het bezoek werd afgesloten…
Leroy gaat voor groen
In de voortdurende transitie naar een duurzamere bedrijfsvoering, toont Urk Seafood-deelnemer Lerøy Seafood zich als een voorloper binnen de visindustrie. Onder het motto ‘Groen is het nieuwe blauw’ richt het bedrijf zich actief op het verminderen van de ecologische voetafdruk, zowel in de productie als in de distributie. Een van de meest zichtbare initiatieven is…
Northsea Snack genomineerd als Firda’s Finest
Firda, de vakopleider van Noord-Nederland organiseert jaarlijkse een wedstrijd waarbij uitmuntende leerlingen, projecten, etc. worden beloond met de titel Firda’s Finest. In de categorie projecten is dit jaar dit leuke Seafood project genomineerd! Docenten Jos Veenema en Auke van Slooten en de vier studenten Lydia Wezelman, Teunis van Slooten, Jelle Jacob Hoefnagel en Marius van…
Piek in pangasiusverkoop
Waarom staat pangasius op het punt om kabeljauw in je visstick te vervangen, en nog belangrijker – wat is het? Matthew Wilcox sprak met Frans William Zeeman van Seafood Connection om erachter te komen.
Internationaal inkopen van seafood
De inkoop van visproducten brengt inkopers over de hele wereld. Van het koude eiland Sky tot de warme kusten van Turkije. Werken in de seafood is echt een internationale werkomgeving. Bekijk twee reizen van twee toonaangevende Urker visbedrijven.
Urk Seafood op Conxemar 2024
Conxemar Exhibition in Vigo, Spanje is de jaarlijkse visbeurs van de Spaanse vereniging van vishandelaren, importeurs, exporteurs en producenten. Deze beurs met meer dan 700 exposanten trekt meer dan 26.000 professionals uit de seafoodindustrie. Dit jaar is het evenement van 1 t/m 3 oktober. Op zo’n evenement kan Urk Seafood natuurlijk niet ontbreken. Namens Urk…
Zalmhuys Group op PLMA’s World of Private Label International Trade Show
De Zalmhuys Group is volgende week aanwezig op de PLMA’s World of Private Label International beurs in de Rai in Amsterdam. Bezoek ze op stand 8F39!
Urk Seafood op de Seafood Expo Global 2024 in Barcelona
Seafood Expo Global/Seafood Processing Global wordt dit jaar gehouden van 23-25 april en is dé wereldwijde marktplaats voor vis, schaal- en schelpdieren. Het is de plek waar professionals uit de industrie en kopers uit alle hoeken van de toeleveringsketen en de wereld elkaar ontmoeten. Als u visproducten koopt voor uw bedrijf, mag u dit evenement…
Visscher Seafood naar Seafood Expo North America
Visscher Seafood laat weten dat ze aanwezig zullen zijn op de Seafood Expo North America in Boston van 10 tot 12 maart. Ze zijn standhouder op deze beurs onder de naam van hun dochteronderneming Norwegian Seafood AS. Bezoek jij de Seafood Expo North America dit jaar? Bezoek dan Visscher Seafood op het Norway paviljoen, stand…
Urk Seafood aanwezig op Fish International 2024
Fish International is de grootste visbeurs van Duitsland met ruim 300 deelnemers en meer dan 10.000 bezoekers uit de visindustrie. Ook een aantal leden van Urk Seafood zijn aanwezig op deze beurs. Visscher Seafood – Stand 5E49 Lerøy Seafood Group – Stand 5G19 Kramers’ Seafood – Stand 5C49 Daarnaast hebben o.a. Diepvries Urk en NorthSeaFood…
Urk Seafood op Conxemar Expo – Vigo, Spanje
Conxemar Exhibition in Vigo, Spanje is de jaarlijkse visbeurs van de Spaanse vereniging van vishandelaren, importeurs, exporteurs en producenten. Deze beurs met meer dan 700 exposanten trekt meer dan 26.000 professionals uit de seafoodindustrie. Op zo’n evenement kan Urk Seafood natuurlijk niet ontbreken. Namens Urk Seafood zijn Kramers’ Seafood, DaySeaDay, Diepvries Urk en Neerlandia Urk…
Conxemar Expo – Vigo, Spanje
Conxemar Exhibition in Vigo, Spanje is de jaarlijkse visbeurs van de Spaanse vereniging van vishandelaren, importeurs, exporteurs en producenten. Deze beurs met meer dan 700 exposanten trekt meer dan 26.000 professionals uit de seafoodindustrie. Alle soorten professionals zijn aanwezig en het is een uitstekende netwerkmogelijkheid voor Visprofessionals in alle takken van sport. Kijk voor meer…
Grootste Seafood Event ter wereld (25 – 27 april 2023)
Seafood Expo Global/Seafood Processing Global is de wereldwijde marktplaats voor vis, schaal- en schelpdieren, die professionals uit de industrie en kopers uit alle hoeken van de toeleveringsketen en de wereld bedient. Als u visproducten koopt voor uw bedrijf, mag u dit evenement gewoon niet missen.