Seafood nieuws

Het laatste nieuws, events, video-content en andere interessante weetjes

Seafood Expo Global 2024 – Behind the scenes

De Seafood Expo Global is alweer drie dagen bezig en de leden van Urk Seafood hebben al talloze klanten, prospects en relaties ontmoet. We delen daarom alvast een galerie met beelden van een aantal van deze leden op de beursvloer. Binnenkort volgt nog veel meer materiaal van Seafood Expo Global in Barcelona!

Lees verder ➞

Urk Seafood op de Seafood Expo Global 2024 in Barcelona

Seafood Expo Global/Seafood Processing Global wordt dit jaar gehouden van 23-25 april en is dé wereldwijde marktplaats voor vis, schaal- en schelpdieren. Het is de plek waar professionals uit de industrie en kopers uit alle hoeken van de toeleveringsketen en de wereld elkaar ontmoeten. Als u visproducten koopt voor uw bedrijf, mag u dit evenement…

Lees verder ➞

De eerste Urk Seafood trailer!

Vanaf vandaag is de enige echte ‘Urk Seafood trailer’ op de wegen te spotten! Deze mooie samenwerking tussen Urk Seafood, transportbedrijf Vebatrans en GBU – SPIKKER – KIEK heeft voor een prachtige trailer als resultaat gezorgd. Een echt visitekaartje ter promotie van de Seafood hub for the world! De trailer van Vebatrans is voorzien een…

Lees verder ➞

Eerste paal nieuwe machinekamer Van der Lee Seafish

Van der Lee Seafish deelt met trots beelden van het plaatsen van de eerste paal bij de bouw van hun nieuwe machinekamer. Deze innovatieve nieuwe machinekamer zorgt ervoor dat het lid van Urk Seafood 30% bespaart op zijn energieverbruik. Wethouder Nathanael Middelkoop kreeg de eer om de eerste te paal te mogen slaan. Deze innovatie…

Lees verder ➞

Northsea Snack genomineerd als Firda’s Finest

Firda, de vakopleider van Noord-Nederland organiseert jaarlijkse een wedstrijd waarbij uitmuntende leerlingen, projecten, etc. worden beloond met de titel Firda’s Finest. In de categorie projecten is dit jaar dit leuke Seafood project genomineerd! Docenten Jos Veenema en Auke van Slooten en de vier studenten Lydia Wezelman, Teunis van Slooten, Jelle Jacob Hoefnagel en Marius van…

Lees verder ➞

Urker werkbezoek ambassadeur Verenigde Staten 

Deze week kwam de ambassadeur van de Verenigde staten, Shefali Razdan Duggal de Seafood sector op Urk bezoeken. Het vakblad Visserijnieuws schreef daar het volgende artikel over: URK – Afgelopen donderdag 28 maart heeft de ambassadeur van de Verenigde Staten in Nederland, Shefali Razdan Duggal, de visverwerkende sector op Urk bezocht. De Vereniging van Visgroothandelaren was gastheer…

Lees verder ➞

Brands Fish neemt Baarssen Fish Processing over

In het Visserijnieuws staat een artikel over de overname van Baarssen Fish Processing door Brands Fish. Lees een samenvatting hieronder: Brands Fish heeft onlangs Baarssen Fish Processing overgenomen, een deal die met terugwerkende kracht vanaf 1 januari 2024 is bekrachtigd. Brands Fish, opgericht en geleid door de broers Hendrik en Jan Brands, heeft zich voornamelijk…

Lees verder ➞

DaySeaDay voorkomt geluidshinder met akoestische panelen

Op de LinkedIn van IsoCab komen we deze case bij DaySeaDay tegen. Om geluidshinder voor het personeel in de kantine tegen te gaan ging DaySeaDay opzoek naar een oplossing. Lees de hele case op hun LinkedIn pagina. Hieronder staat een korte samenvatting. Hendrik de Boer, met 13 jaar ervaring bij Dayseaday op Urk, is verantwoordelijk…

Lees verder ➞

Uitbreiding en groei bij Live Seafood

Urk Seafood-deelnemer, Live Seafood, een specialist in levende schaaldieren op Urk, heeft recent haar verwerkings- en opslagcapaciteit aanzienlijk vergroot met een nieuw pand aan de Doove Balg. Door de aanhoudende groei was deze stap noodzakelijk. De eerste weken zijn inmiddels goed verlopen, waarbij de bestaande leefbakken voor schaaldieren zijn overgeplaatst en de verwerking van krab…

Lees verder

Urk Seafood PNW Handelsmissie Aftermovie

Gisteren was de eerste Urk Seafood bijeenkomst na de handelsmissie naar de Pacific Northwest van de Verenigde Staten. Hier werd ook de Aftermovie van de Urk Seafood handelsmissie naar Oregon gedeeld. De video geproduceerd door mediapartner GBU-SPIKKER-KIEK geeft een prachtige inkijk in de vele activiteiten van deze handelsreis. Bekijk de video onderaan deze pagina. Tijdens…

Lees verder

Visscher Seafood gebruikt Ai-techniek!

In een video laat Visscher Seafood weten dat ze in de afgelopen twaalf maanden gebruik hebben gemaakt van het nieuwe product Rapid Vision, waarbij met AI-technologie videobeelden van de zalmlijnen worden geanalyseerd. Dat zorgt ervoor dat fouten in de productie automatisch worden gedetecteerd en de kwaliteit van de eindproducten nog beter wordt! Het AI-gestuurde systeem…

Lees verder

Urk Seafood op Conxemar 2024

Conxemar Exhibition in Vigo, Spanje is de jaarlijkse visbeurs van de Spaanse vereniging van vishandelaren, importeurs, exporteurs en producenten. Deze beurs met meer dan 700 exposanten trekt meer dan 26.000 professionals uit de seafoodindustrie. Dit jaar is het evenement van 1 t/m 3 oktober. Op zo’n evenement kan Urk Seafood natuurlijk niet ontbreken. Namens Urk…

Lees verder

Urk Seafood Handelsmissie Dagjournaal

Urk Seafood heeft tijdens de handelsmissie naar de Pacific North West een speciaal videodagjournaal online. Dit dagjournaal, geproduceerd in samenwerking met mediabedrijf GBU – SPIKKER – KIEK, documenteert onze ervaringen en de belangrijkste momenten van de missie. Het biedt een uniek kijkje achter de schermen van onze reis en laat de interacties zien tussen ons…

Lees verder

Interview: Handelsmissie Verenigde Staten

Aanstaande donderdag vertrekt een delegatie van Urk Seafood naar de Verenigde Staten als onderdeel van een handelsmissie naar de Pacific Northwest-regio. In een interview met Omroep Flevoland lichten Rein Brands van Urk Seafood en wethouder Nathanaël Middelkoop het doel van de missie toe. De handelsmissie is gericht op het opbouwen van relaties met lokale bedrijven…

Lees verder

Tim Coronel op bezoek bij Neerlandia

Tijdens een ondernemersontbijt in november vorig jaar deelde autocoureur Tim Coronel zijn wens om een visbedrijf in werking te zien. Nog voor hij zijn presentatie had afgerond, ontving hij een uitnodiging van Jan van Klaveren, bedrijfsadviseur bij Neerlandia. De contactgegevens werden uitgewisseld en vorige week woensdag was het zover: Coronel kreeg een rondleiding door het…

Lees verder

Edeka op bezoek bij Kramers’ Seafood

De grote Duitse supermarktketen Edeka is afgelopen week op bezoek geweest bij Kramers’ Seafood. De afvaardiging van vis-afdelingleiders bestond uit ruim 18 deelnemers die een rondleiding in de fabriek en bij de faciliteiten van Kramers’ Seafood kregen. Tijdens de rondleiding werden de diverse productielijnen getoond en uitgelegd aan de geïnteresseerde bezoekers. Het bezoek werd afgesloten…

Lees verder

Leroy gaat voor groen

In de voortdurende transitie naar een duurzamere bedrijfsvoering, toont Urk Seafood-deelnemer Lerøy Seafood zich als een voorloper binnen de visindustrie. Onder het motto ‘Groen is het nieuwe blauw’ richt het bedrijf zich actief op het verminderen van de ecologische voetafdruk, zowel in de productie als in de distributie. Een van de meest zichtbare initiatieven is…

Lees verder

Northsea Snack genomineerd als Firda’s Finest

Firda, de vakopleider van Noord-Nederland organiseert jaarlijkse een wedstrijd waarbij uitmuntende leerlingen, projecten, etc. worden beloond met de titel Firda’s Finest. In de categorie projecten is dit jaar dit leuke Seafood project genomineerd! Docenten Jos Veenema en Auke van Slooten en de vier studenten Lydia Wezelman, Teunis van Slooten, Jelle Jacob Hoefnagel en Marius van…

Lees verder

Piek in pangasiusverkoop

Waarom staat pangasius op het punt om kabeljauw in je visstick te vervangen, en nog belangrijker – wat is het? Matthew Wilcox sprak met Frans William Zeeman van Seafood Connection om erachter te komen.

Lees verder

Internationaal inkopen van seafood

De inkoop van visproducten brengt inkopers over de hele wereld. Van het koude eiland Sky tot de warme kusten van Turkije. Werken in de seafood is echt een internationale werkomgeving. Bekijk twee reizen van twee toonaangevende Urker visbedrijven.

Lees verder

Urk Seafood op Conxemar 2024

Conxemar Exhibition in Vigo, Spanje is de jaarlijkse visbeurs van de Spaanse vereniging van vishandelaren, importeurs, exporteurs en producenten. Deze beurs met meer dan 700 exposanten trekt meer dan 26.000 professionals uit de seafoodindustrie. Dit jaar is het evenement van 1 t/m 3 oktober. Op zo’n evenement kan Urk Seafood natuurlijk niet ontbreken. Namens Urk…

Lees verder

Urk Seafood op de Seafood Expo Global 2024 in Barcelona

Seafood Expo Global/Seafood Processing Global wordt dit jaar gehouden van 23-25 april en is dé wereldwijde marktplaats voor vis, schaal- en schelpdieren. Het is de plek waar professionals uit de industrie en kopers uit alle hoeken van de toeleveringsketen en de wereld elkaar ontmoeten. Als u visproducten koopt voor uw bedrijf, mag u dit evenement…

Lees verder

Visscher Seafood naar Seafood Expo North America

Visscher Seafood laat weten dat ze aanwezig zullen zijn op de Seafood Expo North America in Boston van 10 tot 12 maart. Ze zijn standhouder op deze beurs onder de naam van hun dochteronderneming Norwegian Seafood AS. Bezoek jij de Seafood Expo North America dit jaar? Bezoek dan Visscher Seafood op het Norway paviljoen, stand…

Lees verder

Urk Seafood aanwezig op Fish International 2024

Fish International is de grootste visbeurs van Duitsland met ruim 300 deelnemers en meer dan 10.000 bezoekers uit de visindustrie. Ook een aantal leden van Urk Seafood zijn aanwezig op deze beurs. Visscher Seafood – Stand 5E49 Lerøy Seafood Group – Stand 5G19 Kramers’ Seafood – Stand 5C49 Daarnaast hebben o.a. Diepvries Urk en NorthSeaFood…

Lees verder

Urk Seafood op Conxemar Expo – Vigo, Spanje

Conxemar Exhibition in Vigo, Spanje is de jaarlijkse visbeurs van de Spaanse vereniging van vishandelaren, importeurs, exporteurs en producenten. Deze beurs met meer dan 700 exposanten trekt meer dan 26.000 professionals uit de seafoodindustrie. Op zo’n evenement kan Urk Seafood natuurlijk niet ontbreken. Namens Urk Seafood zijn Kramers’ Seafood, DaySeaDay, Diepvries Urk en Neerlandia Urk…

Lees verder

Conxemar Expo – Vigo, Spanje

Conxemar Exhibition in Vigo, Spanje is de jaarlijkse visbeurs van de Spaanse vereniging van vishandelaren, importeurs, exporteurs en producenten. Deze beurs met meer dan 700 exposanten trekt meer dan 26.000 professionals uit de seafoodindustrie. Alle soorten professionals zijn aanwezig en het is een uitstekende netwerkmogelijkheid voor Visprofessionals in alle takken van sport. Kijk voor meer…

Lees verder

Grootste Seafood Event ter wereld (25 – 27 april 2023)

Seafood Expo Global/Seafood Processing Global is de wereldwijde marktplaats voor vis, schaal- en schelpdieren, die professionals uit de industrie en kopers uit alle hoeken van de toeleveringsketen en de wereld bedient. Als u visproducten koopt voor uw bedrijf, mag u dit evenement gewoon niet missen.

Lees verder

Hoe ziet een werkdag in seafood eruit?

Bij werken in de seafood denkt men al gauw aan functies als productiemedewerker en werken op de expeditie. Maar dat is niet alles wat je kunt doen in een visverwerkingsbedrijf! In deze blog lees je meer over drie verschillende functies die je tegen kunt komen in de visindustrie, met inzichten van werknemers van verschillende bedrijven….
Lees verder

Doorgroeimogelijkheden in de vis

Vanaf zijn 15de staat Klaas al in de vis. ,,Ik ben destijds begonnen als productiemedewerker aan de band met sorteren en inpakken van vis. Dat was altijd heel gezellig en je kunt er goed mee verdienen. Inmiddels ben ik doorgegroeid tot Voorman Expeditie. Dit houdt in dat ik verantwoordelijk ben voor het inpakken en vervoeren…
Lees verder

Drie voordelen van werken in seafood

Een baan in de vis heeft veel verschillende voordelen, vertelt Antina. Ze werkt als productiemedewerker en heeft flink wat kunnen sparen in de vis. ,,Ik ben erg tevreden met wat ik verdien. Pas geleden ben ik getrouwd en daar heb ik lekker voor kunnen sparen met mijn huidige baan. Maar bovenal is het ook altijd…
Lees verder

Een dag in het leven van een productiemedewerker

,,Om 6 uur trek ik mijn wanten aan en nemen we met het hele team de planning door. We bespreken dan wie er aan welke band komt te staan en hoe de aflossing verloopt. Ik neem mijn plek in en de productie wordt gestart. Na anderhalf uur wordt ons team afgelost en hebben we samen…
Lees verder