Seafood nieuws
Het laatste nieuws, events, video-content en andere interessante weetjes
Sea Fresh lanceert ‘ready to eat’ geelvintonijn tijdens Horecava
Tijdens de Horecava-beurs heeft Sea Fresh een primeur gepresenteerd: de allereerste ‘ready to eat’ Geelvintonijn in samenwerking met exclusieve partner FRIME, S.A.U. Deze innovatie biedt hoogwaardige Geelvintonijn in verschillende varianten, waaronder filets, chunks, carpaccio en tartaar. Met deze lancering speelt Sea Fresh in op de groeiende vraag naar gemak en kwaliteit in de horeca- en…
Veranderingen in Management Visscher Seafood
Visscher Seafood maakt bekend dat Claus Brouwer en Richard Brouwer, twee sleutelfiguren binnen de organisatie, per eind 2024 nieuwe rollen op zich nemen. Beide heren hebben een cruciale bijdrage geleverd aan de groei en het succes van het bedrijf en gaan zich nu richten op nieuwe uitdagingen binnen de organisatie en daarbuiten. Claus Brouwer treedt…
Kramers’ Seafood geeft stokje over aan nieuwe generatie
Urk-Seafood lid Kramers’ Seafood, heeft met het overdragen van alle aandelen aan de volgende generatie nieuwe eigenaars. Op 20 december 2024 droegen Lub (66) en Klaas Kramer (65) hun aandelen over aan respectievelijk zoon Hein, dochter Gertine, en neef Hein. Hiermee komt het familiebedrijf, dat al sinds 1993 onder leiding van de gebroeders Kramer staat,…
Diepvries Urk behaalt IFS Higher-level & BRC A+
Urk Seafood-lid Diepvries Urk heeft onlangs een belangrijke mijlpaal bereikt met het behalen van zowel de IFS Higher Level- als de BRC A+-certificering. Bijzonder is dat beide certificeringen onaangekondigd zijn toegekend, wat het hoge kwaliteits- en veiligheidsniveau binnen het bedrijf onderstreept. Deze erkenning is een verdienste van het toegewijde team en de nauwe samenwerking met…
Dayseaday en Quotec ontwikkelen ERP-systeem
Urk Seafood-lid Dayseaday Group heeft een volgende stap gezet in de digitalisering van haar processen. Afgelopen week werd de samenwerking voor de ontwikkeling van een toekomstbestendig ERP-systeem officieel bekrachtigd. Dit nieuwe systeem is gericht op het verder automatiseren en stroomlijnen van bedrijfsprocessen binnen de foodindustrie. Het project weerspiegelt Dayseaday’s inzet voor innovatie en duurzame groei.
VÅRLAKS en PLUS bundelen krachten voor premium zalm van topkwaliteit
Urk Seafood-lid Visscher Seafood introduceert, via het merk VÅRLAKS, een exclusieve samenwerking met PLUS-supermarkten. Samen brengen zij premium, verantwoord gekweekte zalm naar de Nederlandse consument. Deze hoogwaardige verse zalm, afkomstig uit de ongerepte wateren boven de poolcirkel, is vanaf nu uitsluitend verkrijgbaar bij PLUS. De verpakking en distributie worden verzorgd door Sea Fresh Retail BV,…
Visscher Seafood en VCU implementeren 𝗗𝗲𝗽𝗮𝗹𝗹𝗲𝘁𝗶𝘇𝗲𝗿
Tim Brouwer, CEO van Visscher Seafood, omschrijft Urk op LinkedIn al als het Silicon Island van van de Seafood industrie. Deze titel komt naar voren in de nieuwste stap van Visscher Seafood. In samenwerking met de VCU implementeren ze een geavanceerde, hygiënische depalletizer. Hiervoor zetten ze onder andere een zesassige robot in. De VCU deelt…
Uitbreiding en groei bij Live Seafood
Urk Seafood-deelnemer, Live Seafood, een specialist in levende schaaldieren op Urk, heeft recent haar verwerkings- en opslagcapaciteit aanzienlijk vergroot met een nieuw pand aan de Doove Balg. Door de aanhoudende groei was deze stap noodzakelijk. De eerste weken zijn inmiddels goed verlopen, waarbij de bestaande leefbakken voor schaaldieren zijn overgeplaatst en de verwerking van krab…
Urk Seafood PNW Handelsmissie Aftermovie
Gisteren was de eerste Urk Seafood bijeenkomst na de handelsmissie naar de Pacific Northwest van de Verenigde Staten. Hier werd ook de Aftermovie van de Urk Seafood handelsmissie naar Oregon gedeeld. De video geproduceerd door mediapartner GBU-SPIKKER-KIEK geeft een prachtige inkijk in de vele activiteiten van deze handelsreis. Bekijk de video onderaan deze pagina. Tijdens…
Visscher Seafood gebruikt Ai-techniek!
In een video laat Visscher Seafood weten dat ze in de afgelopen twaalf maanden gebruik hebben gemaakt van het nieuwe product Rapid Vision, waarbij met AI-technologie videobeelden van de zalmlijnen worden geanalyseerd. Dat zorgt ervoor dat fouten in de productie automatisch worden gedetecteerd en de kwaliteit van de eindproducten nog beter wordt! Het AI-gestuurde systeem…
Sea Fresh lanceert ‘ready to eat’ geelvintonijn tijdens Horecava
Tijdens de Horecava-beurs heeft Sea Fresh een primeur gepresenteerd: de allereerste ‘ready to eat’ Geelvintonijn in samenwerking met exclusieve partner FRIME, S.A.U. Deze innovatie biedt hoogwaardige Geelvintonijn in verschillende varianten, waaronder filets, chunks, carpaccio en tartaar. Met deze lancering speelt Sea Fresh in op de groeiende vraag naar gemak en kwaliteit in de horeca- en…
Veranderingen in Management Visscher Seafood
Visscher Seafood maakt bekend dat Claus Brouwer en Richard Brouwer, twee sleutelfiguren binnen de organisatie, per eind 2024 nieuwe rollen op zich nemen. Beide heren hebben een cruciale bijdrage geleverd aan de groei en het succes van het bedrijf en gaan zich nu richten op nieuwe uitdagingen binnen de organisatie en daarbuiten. Claus Brouwer treedt…
Kramers’ Seafood geeft stokje over aan nieuwe generatie
Urk-Seafood lid Kramers’ Seafood, heeft met het overdragen van alle aandelen aan de volgende generatie nieuwe eigenaars. Op 20 december 2024 droegen Lub (66) en Klaas Kramer (65) hun aandelen over aan respectievelijk zoon Hein, dochter Gertine, en neef Hein. Hiermee komt het familiebedrijf, dat al sinds 1993 onder leiding van de gebroeders Kramer staat,…
Diepvries Urk behaalt IFS Higher-level & BRC A+
Urk Seafood-lid Diepvries Urk heeft onlangs een belangrijke mijlpaal bereikt met het behalen van zowel de IFS Higher Level- als de BRC A+-certificering. Bijzonder is dat beide certificeringen onaangekondigd zijn toegekend, wat het hoge kwaliteits- en veiligheidsniveau binnen het bedrijf onderstreept. Deze erkenning is een verdienste van het toegewijde team en de nauwe samenwerking met…
Dayseaday en Quotec ontwikkelen ERP-systeem
Urk Seafood-lid Dayseaday Group heeft een volgende stap gezet in de digitalisering van haar processen. Afgelopen week werd de samenwerking voor de ontwikkeling van een toekomstbestendig ERP-systeem officieel bekrachtigd. Dit nieuwe systeem is gericht op het verder automatiseren en stroomlijnen van bedrijfsprocessen binnen de foodindustrie. Het project weerspiegelt Dayseaday’s inzet voor innovatie en duurzame groei.
VÅRLAKS en PLUS bundelen krachten voor premium zalm van topkwaliteit
Urk Seafood-lid Visscher Seafood introduceert, via het merk VÅRLAKS, een exclusieve samenwerking met PLUS-supermarkten. Samen brengen zij premium, verantwoord gekweekte zalm naar de Nederlandse consument. Deze hoogwaardige verse zalm, afkomstig uit de ongerepte wateren boven de poolcirkel, is vanaf nu uitsluitend verkrijgbaar bij PLUS. De verpakking en distributie worden verzorgd door Sea Fresh Retail BV,…
Visscher Seafood en VCU implementeren 𝗗𝗲𝗽𝗮𝗹𝗹𝗲𝘁𝗶𝘇𝗲𝗿
Tim Brouwer, CEO van Visscher Seafood, omschrijft Urk op LinkedIn al als het Silicon Island van van de Seafood industrie. Deze titel komt naar voren in de nieuwste stap van Visscher Seafood. In samenwerking met de VCU implementeren ze een geavanceerde, hygiënische depalletizer. Hiervoor zetten ze onder andere een zesassige robot in. De VCU deelt…
Uitbreiding en groei bij Live Seafood
Urk Seafood-deelnemer, Live Seafood, een specialist in levende schaaldieren op Urk, heeft recent haar verwerkings- en opslagcapaciteit aanzienlijk vergroot met een nieuw pand aan de Doove Balg. Door de aanhoudende groei was deze stap noodzakelijk. De eerste weken zijn inmiddels goed verlopen, waarbij de bestaande leefbakken voor schaaldieren zijn overgeplaatst en de verwerking van krab…
Urk Seafood PNW Handelsmissie Aftermovie
Gisteren was de eerste Urk Seafood bijeenkomst na de handelsmissie naar de Pacific Northwest van de Verenigde Staten. Hier werd ook de Aftermovie van de Urk Seafood handelsmissie naar Oregon gedeeld. De video geproduceerd door mediapartner GBU-SPIKKER-KIEK geeft een prachtige inkijk in de vele activiteiten van deze handelsreis. Bekijk de video onderaan deze pagina. Tijdens…
Visscher Seafood gebruikt Ai-techniek!
In een video laat Visscher Seafood weten dat ze in de afgelopen twaalf maanden gebruik hebben gemaakt van het nieuwe product Rapid Vision, waarbij met AI-technologie videobeelden van de zalmlijnen worden geanalyseerd. Dat zorgt ervoor dat fouten in de productie automatisch worden gedetecteerd en de kwaliteit van de eindproducten nog beter wordt! Het AI-gestuurde systeem…
Northsea Snack genomineerd als Firda’s Finest
Firda, de vakopleider van Noord-Nederland organiseert jaarlijkse een wedstrijd waarbij uitmuntende leerlingen, projecten, etc. worden beloond met de titel Firda’s Finest. In de categorie projecten is dit jaar dit leuke Seafood project genomineerd! Docenten Jos Veenema en Auke van Slooten en de vier studenten Lydia Wezelman, Teunis van Slooten, Jelle Jacob Hoefnagel en Marius van…
Piek in pangasiusverkoop
Waarom staat pangasius op het punt om kabeljauw in je visstick te vervangen, en nog belangrijker – wat is het? Matthew Wilcox sprak met Frans William Zeeman van Seafood Connection om erachter te komen.
Internationaal inkopen van seafood
De inkoop van visproducten brengt inkopers over de hele wereld. Van het koude eiland Sky tot de warme kusten van Turkije. Werken in de seafood is echt een internationale werkomgeving. Bekijk twee reizen van twee toonaangevende Urker visbedrijven.
Urk Seafood op Conxemar 2024
Conxemar Exhibition in Vigo, Spanje is de jaarlijkse visbeurs van de Spaanse vereniging van vishandelaren, importeurs, exporteurs en producenten. Deze beurs met meer dan 700 exposanten trekt meer dan 26.000 professionals uit de seafoodindustrie. Dit jaar is het evenement van 1 t/m 3 oktober. Op zo’n evenement kan Urk Seafood natuurlijk niet ontbreken. Namens Urk…
Zalmhuys Group op PLMA’s World of Private Label International Trade Show
De Zalmhuys Group is volgende week aanwezig op de PLMA’s World of Private Label International beurs in de Rai in Amsterdam. Bezoek ze op stand 8F39!
Urk Seafood op de Seafood Expo Global 2024 in Barcelona
Seafood Expo Global/Seafood Processing Global wordt dit jaar gehouden van 23-25 april en is dé wereldwijde marktplaats voor vis, schaal- en schelpdieren. Het is de plek waar professionals uit de industrie en kopers uit alle hoeken van de toeleveringsketen en de wereld elkaar ontmoeten. Als u visproducten koopt voor uw bedrijf, mag u dit evenement…
Visscher Seafood naar Seafood Expo North America
Visscher Seafood laat weten dat ze aanwezig zullen zijn op de Seafood Expo North America in Boston van 10 tot 12 maart. Ze zijn standhouder op deze beurs onder de naam van hun dochteronderneming Norwegian Seafood AS. Bezoek jij de Seafood Expo North America dit jaar? Bezoek dan Visscher Seafood op het Norway paviljoen, stand…
Urk Seafood aanwezig op Fish International 2024
Fish International is de grootste visbeurs van Duitsland met ruim 300 deelnemers en meer dan 10.000 bezoekers uit de visindustrie. Ook een aantal leden van Urk Seafood zijn aanwezig op deze beurs. Visscher Seafood – Stand 5E49 Lerøy Seafood Group – Stand 5G19 Kramers’ Seafood – Stand 5C49 Daarnaast hebben o.a. Diepvries Urk en NorthSeaFood…
Urk Seafood op Conxemar Expo – Vigo, Spanje
Conxemar Exhibition in Vigo, Spanje is de jaarlijkse visbeurs van de Spaanse vereniging van vishandelaren, importeurs, exporteurs en producenten. Deze beurs met meer dan 700 exposanten trekt meer dan 26.000 professionals uit de seafoodindustrie. Op zo’n evenement kan Urk Seafood natuurlijk niet ontbreken. Namens Urk Seafood zijn Kramers’ Seafood, DaySeaDay, Diepvries Urk en Neerlandia Urk…
Conxemar Expo – Vigo, Spanje
Conxemar Exhibition in Vigo, Spanje is de jaarlijkse visbeurs van de Spaanse vereniging van vishandelaren, importeurs, exporteurs en producenten. Deze beurs met meer dan 700 exposanten trekt meer dan 26.000 professionals uit de seafoodindustrie. Alle soorten professionals zijn aanwezig en het is een uitstekende netwerkmogelijkheid voor Visprofessionals in alle takken van sport. Kijk voor meer…
Grootste Seafood Event ter wereld (25 – 27 april 2023)
Seafood Expo Global/Seafood Processing Global is de wereldwijde marktplaats voor vis, schaal- en schelpdieren, die professionals uit de industrie en kopers uit alle hoeken van de toeleveringsketen en de wereld bedient. Als u visproducten koopt voor uw bedrijf, mag u dit evenement gewoon niet missen.