Seafood nieuws

Het laatste nieuws, events, video-content en andere interessante weetjes

Sea Fresh lanceert ‘ready to eat’ geelvintonijn tijdens Horecava

Tijdens de Horecava-beurs heeft Sea Fresh een primeur gepresenteerd: de allereerste ‘ready to eat’ Geelvintonijn in samenwerking met exclusieve partner FRIME, S.A.U. Deze innovatie biedt hoogwaardige Geelvintonijn in verschillende varianten, waaronder filets, chunks, carpaccio en tartaar. Met deze lancering speelt Sea Fresh in op de groeiende vraag naar gemak en kwaliteit in de horeca- en…

Lees verder ➞

Veranderingen in Management Visscher Seafood

Visscher Seafood maakt bekend dat Claus Brouwer en Richard Brouwer, twee sleutelfiguren binnen de organisatie, per eind 2024 nieuwe rollen op zich nemen. Beide heren hebben een cruciale bijdrage geleverd aan de groei en het succes van het bedrijf en gaan zich nu richten op nieuwe uitdagingen binnen de organisatie en daarbuiten. Claus Brouwer treedt…

Lees verder ➞
oude en nieuwe aandeelhouders Kramers' Seafood

Kramers’ Seafood geeft stokje over aan nieuwe generatie

Urk-Seafood lid Kramers’ Seafood, heeft met het overdragen van alle aandelen aan de volgende generatie nieuwe eigenaars. Op 20 december 2024 droegen Lub (66) en Klaas Kramer (65) hun aandelen over aan respectievelijk zoon Hein, dochter Gertine, en neef Hein. Hiermee komt het familiebedrijf, dat al sinds 1993 onder leiding van de gebroeders Kramer staat,…

Lees verder ➞

Diepvries Urk behaalt IFS Higher-level & BRC A+

Urk Seafood-lid Diepvries Urk heeft onlangs een belangrijke mijlpaal bereikt met het behalen van zowel de IFS Higher Level- als de BRC A+-certificering. Bijzonder is dat beide certificeringen onaangekondigd zijn toegekend, wat het hoge kwaliteits- en veiligheidsniveau binnen het bedrijf onderstreept. Deze erkenning is een verdienste van het toegewijde team en de nauwe samenwerking met…

Lees verder ➞

Dayseaday en Quotec ontwikkelen ERP-systeem

Urk Seafood-lid Dayseaday Group heeft een volgende stap gezet in de digitalisering van haar processen. Afgelopen week werd de samenwerking voor de ontwikkeling van een toekomstbestendig ERP-systeem officieel bekrachtigd. Dit nieuwe systeem is gericht op het verder automatiseren en stroomlijnen van bedrijfsprocessen binnen de foodindustrie. Het project weerspiegelt Dayseaday’s inzet voor innovatie en duurzame groei.

Lees verder ➞

VÅRLAKS en PLUS bundelen krachten voor premium zalm van topkwaliteit

Urk Seafood-lid Visscher Seafood introduceert, via het merk VÅRLAKS, een exclusieve samenwerking met PLUS-supermarkten. Samen brengen zij premium, verantwoord gekweekte zalm naar de Nederlandse consument. Deze hoogwaardige verse zalm, afkomstig uit de ongerepte wateren boven de poolcirkel, is vanaf nu uitsluitend verkrijgbaar bij PLUS. De verpakking en distributie worden verzorgd door Sea Fresh Retail BV,…

Lees verder ➞

Uitbreiding en groei bij Live Seafood

Urk Seafood-deelnemer, Live Seafood, een specialist in levende schaaldieren op Urk, heeft recent haar verwerkings- en opslagcapaciteit aanzienlijk vergroot met een nieuw pand aan de Doove Balg. Door de aanhoudende groei was deze stap noodzakelijk. De eerste weken zijn inmiddels goed verlopen, waarbij de bestaande leefbakken voor schaaldieren zijn overgeplaatst en de verwerking van krab…

Lees verder ➞

Urk Seafood PNW Handelsmissie Aftermovie

Gisteren was de eerste Urk Seafood bijeenkomst na de handelsmissie naar de Pacific Northwest van de Verenigde Staten. Hier werd ook de Aftermovie van de Urk Seafood handelsmissie naar Oregon gedeeld. De video geproduceerd door mediapartner GBU-SPIKKER-KIEK geeft een prachtige inkijk in de vele activiteiten van deze handelsreis. Bekijk de video onderaan deze pagina. Tijdens…

Lees verder ➞

Visscher Seafood gebruikt Ai-techniek!

In een video laat Visscher Seafood weten dat ze in de afgelopen twaalf maanden gebruik hebben gemaakt van het nieuwe product Rapid Vision, waarbij met AI-technologie videobeelden van de zalmlijnen worden geanalyseerd. Dat zorgt ervoor dat fouten in de productie automatisch worden gedetecteerd en de kwaliteit van de eindproducten nog beter wordt! Het AI-gestuurde systeem…

Lees verder ➞

Sea Fresh lanceert ‘ready to eat’ geelvintonijn tijdens Horecava

Tijdens de Horecava-beurs heeft Sea Fresh een primeur gepresenteerd: de allereerste ‘ready to eat’ Geelvintonijn in samenwerking met exclusieve partner FRIME, S.A.U. Deze innovatie biedt hoogwaardige Geelvintonijn in verschillende varianten, waaronder filets, chunks, carpaccio en tartaar. Met deze lancering speelt Sea Fresh in op de groeiende vraag naar gemak en kwaliteit in de horeca- en…

Lees verder

Veranderingen in Management Visscher Seafood

Visscher Seafood maakt bekend dat Claus Brouwer en Richard Brouwer, twee sleutelfiguren binnen de organisatie, per eind 2024 nieuwe rollen op zich nemen. Beide heren hebben een cruciale bijdrage geleverd aan de groei en het succes van het bedrijf en gaan zich nu richten op nieuwe uitdagingen binnen de organisatie en daarbuiten. Claus Brouwer treedt…

Lees verder
oude en nieuwe aandeelhouders Kramers' Seafood

Kramers’ Seafood geeft stokje over aan nieuwe generatie

Urk-Seafood lid Kramers’ Seafood, heeft met het overdragen van alle aandelen aan de volgende generatie nieuwe eigenaars. Op 20 december 2024 droegen Lub (66) en Klaas Kramer (65) hun aandelen over aan respectievelijk zoon Hein, dochter Gertine, en neef Hein. Hiermee komt het familiebedrijf, dat al sinds 1993 onder leiding van de gebroeders Kramer staat,…

Lees verder

Diepvries Urk behaalt IFS Higher-level & BRC A+

Urk Seafood-lid Diepvries Urk heeft onlangs een belangrijke mijlpaal bereikt met het behalen van zowel de IFS Higher Level- als de BRC A+-certificering. Bijzonder is dat beide certificeringen onaangekondigd zijn toegekend, wat het hoge kwaliteits- en veiligheidsniveau binnen het bedrijf onderstreept. Deze erkenning is een verdienste van het toegewijde team en de nauwe samenwerking met…

Lees verder

Dayseaday en Quotec ontwikkelen ERP-systeem

Urk Seafood-lid Dayseaday Group heeft een volgende stap gezet in de digitalisering van haar processen. Afgelopen week werd de samenwerking voor de ontwikkeling van een toekomstbestendig ERP-systeem officieel bekrachtigd. Dit nieuwe systeem is gericht op het verder automatiseren en stroomlijnen van bedrijfsprocessen binnen de foodindustrie. Het project weerspiegelt Dayseaday’s inzet voor innovatie en duurzame groei.

Lees verder

VÅRLAKS en PLUS bundelen krachten voor premium zalm van topkwaliteit

Urk Seafood-lid Visscher Seafood introduceert, via het merk VÅRLAKS, een exclusieve samenwerking met PLUS-supermarkten. Samen brengen zij premium, verantwoord gekweekte zalm naar de Nederlandse consument. Deze hoogwaardige verse zalm, afkomstig uit de ongerepte wateren boven de poolcirkel, is vanaf nu uitsluitend verkrijgbaar bij PLUS. De verpakking en distributie worden verzorgd door Sea Fresh Retail BV,…

Lees verder

Uitbreiding en groei bij Live Seafood

Urk Seafood-deelnemer, Live Seafood, een specialist in levende schaaldieren op Urk, heeft recent haar verwerkings- en opslagcapaciteit aanzienlijk vergroot met een nieuw pand aan de Doove Balg. Door de aanhoudende groei was deze stap noodzakelijk. De eerste weken zijn inmiddels goed verlopen, waarbij de bestaande leefbakken voor schaaldieren zijn overgeplaatst en de verwerking van krab…

Lees verder

Urk Seafood PNW Handelsmissie Aftermovie

Gisteren was de eerste Urk Seafood bijeenkomst na de handelsmissie naar de Pacific Northwest van de Verenigde Staten. Hier werd ook de Aftermovie van de Urk Seafood handelsmissie naar Oregon gedeeld. De video geproduceerd door mediapartner GBU-SPIKKER-KIEK geeft een prachtige inkijk in de vele activiteiten van deze handelsreis. Bekijk de video onderaan deze pagina. Tijdens…

Lees verder

Visscher Seafood gebruikt Ai-techniek!

In een video laat Visscher Seafood weten dat ze in de afgelopen twaalf maanden gebruik hebben gemaakt van het nieuwe product Rapid Vision, waarbij met AI-technologie videobeelden van de zalmlijnen worden geanalyseerd. Dat zorgt ervoor dat fouten in de productie automatisch worden gedetecteerd en de kwaliteit van de eindproducten nog beter wordt! Het AI-gestuurde systeem…

Lees verder

Northsea Snack genomineerd als Firda’s Finest

Firda, de vakopleider van Noord-Nederland organiseert jaarlijkse een wedstrijd waarbij uitmuntende leerlingen, projecten, etc. worden beloond met de titel Firda’s Finest. In de categorie projecten is dit jaar dit leuke Seafood project genomineerd! Docenten Jos Veenema en Auke van Slooten en de vier studenten Lydia Wezelman, Teunis van Slooten, Jelle Jacob Hoefnagel en Marius van…

Lees verder

Piek in pangasiusverkoop

Waarom staat pangasius op het punt om kabeljauw in je visstick te vervangen, en nog belangrijker – wat is het? Matthew Wilcox sprak met Frans William Zeeman van Seafood Connection om erachter te komen.

Lees verder

Internationaal inkopen van seafood

De inkoop van visproducten brengt inkopers over de hele wereld. Van het koude eiland Sky tot de warme kusten van Turkije. Werken in de seafood is echt een internationale werkomgeving. Bekijk twee reizen van twee toonaangevende Urker visbedrijven.

Lees verder

Urk Seafood op Conxemar 2024

Conxemar Exhibition in Vigo, Spanje is de jaarlijkse visbeurs van de Spaanse vereniging van vishandelaren, importeurs, exporteurs en producenten. Deze beurs met meer dan 700 exposanten trekt meer dan 26.000 professionals uit de seafoodindustrie. Dit jaar is het evenement van 1 t/m 3 oktober. Op zo’n evenement kan Urk Seafood natuurlijk niet ontbreken. Namens Urk…

Lees verder

Urk Seafood op de Seafood Expo Global 2024 in Barcelona

Seafood Expo Global/Seafood Processing Global wordt dit jaar gehouden van 23-25 april en is dé wereldwijde marktplaats voor vis, schaal- en schelpdieren. Het is de plek waar professionals uit de industrie en kopers uit alle hoeken van de toeleveringsketen en de wereld elkaar ontmoeten. Als u visproducten koopt voor uw bedrijf, mag u dit evenement…

Lees verder

Visscher Seafood naar Seafood Expo North America

Visscher Seafood laat weten dat ze aanwezig zullen zijn op de Seafood Expo North America in Boston van 10 tot 12 maart. Ze zijn standhouder op deze beurs onder de naam van hun dochteronderneming Norwegian Seafood AS. Bezoek jij de Seafood Expo North America dit jaar? Bezoek dan Visscher Seafood op het Norway paviljoen, stand…

Lees verder

Urk Seafood aanwezig op Fish International 2024

Fish International is de grootste visbeurs van Duitsland met ruim 300 deelnemers en meer dan 10.000 bezoekers uit de visindustrie. Ook een aantal leden van Urk Seafood zijn aanwezig op deze beurs. Visscher Seafood – Stand 5E49 Lerøy Seafood Group – Stand 5G19 Kramers’ Seafood – Stand 5C49 Daarnaast hebben o.a. Diepvries Urk en NorthSeaFood…

Lees verder

Urk Seafood op Conxemar Expo – Vigo, Spanje

Conxemar Exhibition in Vigo, Spanje is de jaarlijkse visbeurs van de Spaanse vereniging van vishandelaren, importeurs, exporteurs en producenten. Deze beurs met meer dan 700 exposanten trekt meer dan 26.000 professionals uit de seafoodindustrie. Op zo’n evenement kan Urk Seafood natuurlijk niet ontbreken. Namens Urk Seafood zijn Kramers’ Seafood, DaySeaDay, Diepvries Urk en Neerlandia Urk…

Lees verder

Conxemar Expo – Vigo, Spanje

Conxemar Exhibition in Vigo, Spanje is de jaarlijkse visbeurs van de Spaanse vereniging van vishandelaren, importeurs, exporteurs en producenten. Deze beurs met meer dan 700 exposanten trekt meer dan 26.000 professionals uit de seafoodindustrie. Alle soorten professionals zijn aanwezig en het is een uitstekende netwerkmogelijkheid voor Visprofessionals in alle takken van sport. Kijk voor meer…

Lees verder

Grootste Seafood Event ter wereld (25 – 27 april 2023)

Seafood Expo Global/Seafood Processing Global is de wereldwijde marktplaats voor vis, schaal- en schelpdieren, die professionals uit de industrie en kopers uit alle hoeken van de toeleveringsketen en de wereld bedient. Als u visproducten koopt voor uw bedrijf, mag u dit evenement gewoon niet missen.

Lees verder

Hoe ziet een werkdag in seafood eruit?

Bij werken in de seafood denkt men al gauw aan functies als productiemedewerker en werken op de expeditie. Maar dat is niet alles wat je kunt doen in een visverwerkingsbedrijf! In deze blog lees je meer over drie verschillende functies die je tegen kunt komen in de visindustrie, met inzichten van werknemers van verschillende bedrijven….
Lees verder

Doorgroeimogelijkheden in de vis

Vanaf zijn 15de staat Klaas al in de vis. ,,Ik ben destijds begonnen als productiemedewerker aan de band met sorteren en inpakken van vis. Dat was altijd heel gezellig en je kunt er goed mee verdienen. Inmiddels ben ik doorgegroeid tot Voorman Expeditie. Dit houdt in dat ik verantwoordelijk ben voor het inpakken en vervoeren…
Lees verder

Drie voordelen van werken in seafood

Een baan in de vis heeft veel verschillende voordelen, vertelt Antina. Ze werkt als productiemedewerker en heeft flink wat kunnen sparen in de vis. ,,Ik ben erg tevreden met wat ik verdien. Pas geleden ben ik getrouwd en daar heb ik lekker voor kunnen sparen met mijn huidige baan. Maar bovenal is het ook altijd…
Lees verder

Een dag in het leven van een productiemedewerker

,,Om 6 uur trek ik mijn wanten aan en nemen we met het hele team de planning door. We bespreken dan wie er aan welke band komt te staan en hoe de aflossing verloopt. Ik neem mijn plek in en de productie wordt gestart. Na anderhalf uur wordt ons team afgelost en hebben we samen…
Lees verder