Sea Fresh neemt garnalenkweker in Sri Lanka over

Sea Fresh heeft een garnalenkwekerij op Sri Lanka overgenomen. Sjoerd Ras, directeur van de groothandel, benadrukt dat deze strategische stap een belangrijke mijlpaal vertegenwoordigt in onze streven naar verdere verticale integratie, vanaf de productie tot aan het schap. Ras reisde vorige week naar Sri Lanka om zijn handtekening te zetten onder het aankoopcontract.

De recentelijk verworven kwekerij betreft een modern complex met een indrukwekkende oppervlakte van 72.000 vierkante meter, gelegen in Karikattiya. Het omvat achttien RAS-cirkelvormige tanks en vijf kweekvijvers, met een jaarlijkse kweekcapaciteit van 225 ton garnalen.

Het eigendom van de kwekerij ligt volledig bij Sea Fresh. Het management en de operationele activiteiten worden beheerd via een joint-venture met een lokale partner, Taprobane Seafoods Ltd. Taprobane Seafoods beschikt over een verwerkingsfabriek voor het pellen, blancheren, koken, invriezen en verpakken van garnalen.

Daarnaast kan ook Northwest Fishery Ltd worden betrokken in het proces. Sea Fresh verwierf deze fabriek vijftien jaar geleden speciaal voor de verwerking van tonijn.

“Onze langdurige samenwerking en kennis van de visindustrie in Sri Lanka hebben de weg geëffend voor deze uitbreiding. We zijn verheugd om onze expertise in geelvintonijn te combineren met de toevoeging van vannamei-garnalen. In de nabije toekomst zullen we een ASC-certificering aanvragen om onze eigen gekweekte garnalen te kunnen distribueren voor de Europese retailmarkt,” aldus Ras.

Vannamei-garnalen, ook bekend als witpootgarnalen, zijn momenteel de meest geteelde garnalensoort ter wereld. Sjoerd Ras benadrukt dat ze een betaalbare eiwitbron vormen. De prijs van deze tropische garnalen blijft stabiel in een snel veranderende wereldmarkt. Sea Fresh heeft er al veel van verkocht en ziet de vraag gestaag toenemen.

Deel dit bericht: