Kyokuyo neemt meerderheidsbelang in NorthSeaFood

Kyokuyo Co., Ltd. heeft een meerderheidsbelang genomen in Urk Seafood-deelnemer Northseafood Holland. NorthSeaFood is gespecialiseerd in de verwerking en verkoop van visproducten. Door deze overname wordt NS Holland een dochteronderneming van Kyokuyo Europe B.V.

Kyokuyo laat weten dat deze overname past in bij hun strategie met betrekking tot het uitbreiden van hun internationale activiteiten en het versterken van hun positie in de Europese voedselmarkt. De overname gaat naar verwachting zorgen voor betere schaalvoordelen en versterkte verkoopnetwerken, mede door samenwerking met KOCAMAN in Turkije. Kyokuyo herstructureert ook zijn Europese activiteiten om de synergie tussen haar verschillende ondernemingen te versterken.

Northseafood Holland, gevestigd in Urk en actief sinds 1982, is gespecialiseerd in de inkoop, verwerking en verkoop van diverse visproducten, waaronder witvis. Het bedrijf heeft een sterke positie in de Europese markt en levert bevroren visproducten aan verschillende locaties in Europa. Met de steun van Kyokuyo verwacht Northseafood Holland zijn positie als toonaangevend visverwerkingsbedrijf in Europa verder te versterken en zijn marktaandeel uit te breiden.

Deel dit bericht: