Zalmhuys Group neemt Baarssen Fish Processing over

URK – De Zalmhuys Group heeft zijn activiteiten verder uitgebreid door de volledige overname van visverwerker Baarssen Fish Processing, een transactie die deze week is afgerond.

Harm ten Napel, directeur van de Zalmhuys Group, en Marten Poelman, voormalig directeur van Baarssen Fish Processing, hebben de overname bevestigd. Poelman was de afgelopen jaren aan het roer van het bedrijf, dat samen met Marine Foods in Scheveningen eigendom was van Baarssen Fish Processing.

Een jaar geleden kondigde Baarssen Fish Processing een overname aan door Brands Fish, maar deze deal viel door het terugtrekken van de financiers, CFT Solutions uit Amsterdam en buitenlandse investeerders, in het water. Hierna gingen de aandeelhouders op zoek naar een nieuwe koper. Brands Fish, geleid door de broers Hendrik en Jan Brands, blijft betrokken bij de productiedirectie van Baarssen Fish Processing.

Koen Verburg, afkomstig van Anova Seafood in Den Bosch, is aangesteld als de nieuwe directeur van Baarssen Fish Processing. De Zalmhuys Group heeft eerder een strategisch belang in Anova Seafood verworven, dat inmiddels is uitgegroeid tot een meerderheidsbelang. Anova Seafood laat al geruime tijd (kweek)kabeljauw machinaal fileren en invriezen bij Baarssen Fish Processing, dat ongeveer 150 medewerkers in dienst heeft. Verburg heeft aangegeven dat het bestaande beleid van het bedrijf zal worden voortgezet.

De Zalmhuys Group omvat verschillende dochterondernemingen, waaronder Het Urker Zalmhuys, Affish, Affish Fresh, Zalmhuys Van Wijnen, Ocean Fish en Anova Seafood. Marten Poelman, die vorig jaar maart de functie van voorzitter van de Vereniging van Visgroothandelaren Urk (VVU) op zich nam, blijft als adviseur betrokken bij Baarssen Fish Processing.

Bron: Visserijnieuws

Deel dit bericht: