Urker handelsmissie naar Pacific North West

Een mooie selectie van Urker bedrijven vertrekt in september richting de Verenigde Staten om de markt te verkennen rondom de Pacific North West. Nieuwe contacten leggen, potentiële zakenpartners ontmoeten en het internationale netwerk uitbreiden zijn de belangrijkste doelstellingen. Ook willen de leden van de delegatie kennis uitwisselen met hun Amerikaanse collega’s en nieuwe inspiratie opdoen over seafoodproducten en hun mogelijke toepassingen.

De delegatie bestaat op dit moment uit vertegenwoordigers van Dayseaday, Seafood Connection, Diepvries Urk, Ocean Company, Live Seafood, Americold, Fiskano, de Flevolandse ontwikkelingsmaatschappij Horizon, Gemeente Urk en Provincie Flevoland. De communicatiepartner van Urk Seafood, SPIKKER, gaat ook mee om ter plaatse verslag te doen van de handelsmissie. Afgelopen dinsdagmiddag was de kick-off van de missie op locatie bij Dayseaday, waar de organisatie een inkijkje in het reisprogramma gaf.

De handelsmissie is op uitnodiging van Western U.S. Agricultural Trade Association (WUSATA), Oregon Department of Agriculture en de handelsorganisatie van Alaska en wordt in Nederland voorbereid in samenwerking met de Visfederatie en Horizon Flevoland. Initiator en programmamanager Rein Brands van Urk Seafood over het doel van de missie: ,,Handelsmissies helpen ondernemers om voet aan de grond te krijgen in het buitenland. Nu zijn Urkers internationaal ingesteld en zijn er ook al de nodige plaatselijke bedrijven actief in de Verenigde Staten. Maar dit biedt meer bedrijven de kans om te profiteren van nieuwe connecties in Amerika, met een goedgevuld programma van meetings en bezoeken aan productiefaciliteiten. We zijn blij dat de provincie en Horizon zich hier ook graag sterk voor maken, zodat de seafoodsector nog verder kan groeien. Urk Seafood helpt mee de wereld te voeden en wil daarbij zeker stellen dat toekomstige generaties ook kunnen genieten van seafoodproducten.’’

Op de foto: Een groot deel van de handelsdelegatie die in september gezamenlijk de seafoodsector in de Pacific North West gaat bezoeken.

Deel dit bericht: