Gemeente Urk op bezoek bij Lerøy Seafood Netherlands

Op LinkedIn deelt de gemeente Urk een lovend verslag over het werkbezoek van de teams Economische Zaken en Port of Urk van de gemeente Urk.

Tjeerd Hoekstra, Wouter de Vries en Meindert Jan de Boer hebben ons in een boeiende bedrijfspresentatie meegenomen in de geschiedenis van Lerøy Seafood Netherlands. In 1988 opgericht onder de naam Rodé Vis was dit bedrijf pionier in het verwerken en roken van Noorse kweekzalm. Sindsdien is Rodé Vis uitgegroeid tot internationale zalm fabrikant. In 2012 is Rodé Vis onderdeel geworden van de Lerøy Seafood Group. Dit bedrijf is vertegenwoordigd in 14 landen en produceert dagelijks 5 miljoen maaltijden.

In 2016 is Rodé Vis compleet in beheer gekomen van de Lerøy Seafood Group en in 2022 was de transitie compleet met de naamswijziging naar Lerøy Seafood Netherlands.

En nu staat op Urk sinds 2018 een productie- en verpakkingsfabriek met 11.000 m2 productieruimte, 2700 zonnepanelen en die ook energie neutraal is. Werkgelegenheid bied aan in totaal 450 medewerkers en is gespecialiseerd in verse, gerookte en gegaarde Noorse zalm. Werkelijk een state of the art fabriek.

Het inzicht in het fabrieksproces en de werkwijze van de Lerøy Seafood Group heeft de beide teams veel helderheid gegeven in de behoeftevraag van bedrijven op Urk in toekomst.

Deel dit bericht: