HACCP plus en kwaliteit

Hazard Analysis and Critical Control Points (HACCP), is een risico-inventarisatie voor voedingsmiddelen. Voor werknemers met een belangrijke rol in de productie is het van belang om net even iets meer van dit onderwerp te weten. Dat iets meer bestaat dan uit; betekenis HACCP voor organisatie en medewerkers, het wettelijk kader, de certificatienormen, het HACCP stappenplan, de beheersplannen, het CCP / O-PRP / basisvoorwaarden en het valideren en verifiëren.

Onderdelen

  • Betekenis HACCP voor organisatie en medewerkers
  • Wettelijk kader
  • Certificatienormen; FSSC 22000, IFS, BRC
  • CCP/ O-PRP/ basisvoorwaarden
  • HACCP-stappenplan; proces, benoemen gevaren, vaststellen risico, bepalen CCP’s
  • Beheersplannen, beheersen, bewaken, actie bij afwijking
  • Valideren en verifiëren

Duur:5 bijeenkomsten van 3,5 uur
Periodes:Sept t/m half dec, Jan t/m juni
Starttijden:14:00, 15:00 of 16:00 uur
Locatie:Urk
Zelfstudie:5 uur
Min. Deelnemers:8
Max. Deelnemers:12
Kosten:v.a. € 650,- tot € 940
Resultaat:Werken vanuit casuïstiek. Leidinggevenden moeten hun medewerkers instrueren, motiveren, aansturen, aanspreken op hun bijdrage aan voedselveiligheid en kwaliteit.
Deel deze cursus

Inschrijven cursus

Geslacht(Vereist)
Geboorte datum(Vereist)