Hazard Analysis and Critical Control Points (HACCP), is een risico-inventarisatie voor voedingsmiddelen. Voor werknemers met een belangrijke rol in de productie is het van belang om net even iets meer van dit onderwerp te weten. Dat iets meer bestaat dan uit; betekenis HACCP voor organisatie en medewerkers, het wettelijk kader, de certificatienormen, het HACCP stappenplan, de beheersplannen, het CCP / O-PRP / basisvoorwaarden en het valideren en verifiëren.
Wat leer je tijdens de cursus?
- Betekenis HACCP voor organisatie en medewerkers
- Wettelijk kader
- Certificatienormen; FSSC 22000, IFS, BRC
- CCP/ O-PRP/ basisvoorwaarden
- HACCP-stappenplan; proces, benoemen gevaren, vaststellen risico, bepalen CCP’s
- Beheersplannen, beheersen, bewaken, actie bij afwijking
- Valideren en verifiëren
Duur: | 5 bijeenkomsten van 3,5 uur |
Periodes: | Sept t/m half dec, Jan t/m juni |
Starttijden: | 14:00, 15:00 of 16:00 uur |
Locatie: | Urk |
Zelfstudie: | 5 uur |
Min. Deelnemers: | 8 |
Max. Deelnemers: | 12 |
Kosten: | v.a. € 650,- tot € 940 |
Resultaat: | Werken vanuit casuïstiek. Leidinggevenden moeten hun medewerkers instrueren, motiveren, aansturen, aanspreken op hun bijdrage aan voedselveiligheid en kwaliteit. |